DAC ligger i Blox. Foto: Blox.

DAC får højeste besøgstal nogensinde

I 2023 var København udvalgt af Unesco og Uia som Arkitekturhovedstad.

Inden året blev skudt i gang, satte Dansk Arkitektur Center en ambition om at ville bruge året som løftestang til at sætte arkitektur, design, byudvikling og bæredygtighed på dagsordenen. DAC har derfor været epicenteret for en lang række aktiviteter og udstillinger i løbet af året. Og især to store hovedudstillinger har bidraget til at tiltrække de mange gæster.

Udstillingen Copenhagen in Common var årets store fortælling om København, der hyldede arkitekturhovedstaden, men også dykkede ned i historien om Københavns stærke traditioner for at tænke i fællesskaber og borgerinddragelse.

I marts åbnede Danmarks første nationale galleri for dansk arkitektur under indvielse af daværende H.K.H. Kronprinsen.

– Det flotte 2023-besøgstal er resultatet af en stærk og fokuseret strategi og en høj grad af agilitet i organisationen. I Dansk Arkitektur Center fortsætter vi med at tiltrække en række spændende målgrupper, herunder børnefamilier, kulturinteresserede, og fagfolk fra både Danmark og udlandet. Men også de unge viser stor interesse for vores genstandsfelt, og i løbet af 2023 formåede vi at tiltrække næsten 30.000 unge mellem 18-25 år, siger direktør Dorthe Weinkouff Barsøe, DAC.

I 2024 er ambitionen at fastholde det rekordstore besøgstal fra 2023. Det baseres blandt andet på det momentum, som det store branding arbejde i forbindelse med Arkitekturhovedstaden har formået at skabe.

Til marts åbner Dansk Arkitektur Center udstillingen Aware – arkitektur og sanser i samarbejde med tegnestuen 3XN / GXN. Til april udvides So Danish! med endnu flere cases, der viser nedslag i arkitekturhistorien samt med mere fokus på designvinkler, og til maj lanceres et nyt guidet tur-program blandt andet med en tur til Nordvest-kvarteret i København.

Året sluttes af med en aktuel udstilling, Vand, der åbner på Arkitekturens Dag den 7. oktober. Det bliver den første, store danske udstilling, der formidler og debatterer klodens vand. Udstillingen viser, hvad det er for en virkelighed vi kigger ind i, når vandet kommer.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder