Foto: William Kanta, direktør i Tetriis-koncernen, modtager den første Planet-udmærkelse i Danmark af Sisse Norman Canguilhem, direktør for partnerskaber og strategisk udvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Tetriis skriver dansk historie

Som den første koncern nogensinde modtager Tetriis Rådet for Bæredygtigt Byggeris Planet-udmærkelse.

Planet-udmærkelsen er en ny udmærkelse som Rådet indførte i begyndelsen af 2023. Den skal ses som et tillæg til de normale DGNB-certificeringer – sølv, guld og platin.

Udmærkelsen er tiltænkt de mest klima-ambitiøse i ejendomsbranchen og skal rykke byggeriet tættere på de planetære grænser.

Tetriis har fået planet-udmærkelsen for boligprojektet Viggohaven i Holbæk, som er en del af Tetriis ́ boligkoncept Agorahaverne.

Byggeriet består af 62 private lejeboliger fordelt på 5.400 kvm og har en 1.000 kvm stor atriumhave i midten af byggeriet til fællesskab. Projektet er bygget i certificeret træ og har et CO2-aftryk på 6,2 kg ækv/kvm/år.

Derudover er byggeriet også blevet certificeret med DGNB-guld.

William Kanta, direktør i Tetriis-koncernen, udtrykker stolthed over den nye udmærkelse.

– Med udmærkelsen understreges vores førerposition, når det kommer til at bygge med et meget lavt CO2-aftryk. Vores boligkoncepter er et attraktivt valg for klimabevidste lejere og særligt for de investorer, som ønsker at investere i en grønnere ejendomsportefølje med fokus på de planetære grænser, siger han.

Ifølge direktør for partnerskaber og strategisk udvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Sisse Norman Canguilhem, skal planet-udmærkelsen være med til at rykke branchen.

– Med den nye Planet-udmærkelse har vi sat barren højt, og kun de mest ambitiøse kommer igennem nåleøjet. Målet er at rykke branchen tættere på de planetære grænser og anerkende dem, som gør en ekstra indsats for at bygge med ambitiøse bæredygtighedstiltag, siger hun.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder