Sisse Norman Canguilhem, adm. direktør hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Rådet for Bæredygtigt Byggeri lancerer ESG-guide

Rådet for Bæredygtigt Byggeri udgiver nu en gratis guide til, hvordan bygningsejerne får oversat eksisterende data fra DGNB-certificering og taksonomi-verificering til ESG-rapportering.

Det oplyser rådet i en pressemeddelelse fredag.

Håbet er, at den nye guide skal gøre det nemmere for bygge- og ejendomsbranchen at gøre ESG-rapporteringen lettere, fortæller direktør for partnerskaber og strategisk udvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Sisse Norman Canguilhem.

– Vores værktøj skal hjælpe til at gøre dele af data til ESG-rapportering nemt tilgængelig for virksomhederne, siger hun.

Den nye ESG-guide skal hjælpe med at identificere de datapunkter i DGNB-certificeringerne og taksonomi-verificeringerne, som er relevante i ESG-rapporteringen. I første omgang omfatter guiden de overordnede kategorier fra European Sustainability Reporting Standards (ESRS), der ligger under Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), og en række generiske ESG- kategorier.

Allerede i dag er dokumentation af bæredygtighedstiltag ikke nyt for byggeriet.

Certificeringen DGNB benyttes i dag ved cirka 40 procent af de store byggerier i Danmark, og derfor har branchen gennem flere år opbygget erfaring med at samle data og dokumentation for bygninger. Det stiller ifølge Rådet for Bæredygtigt Byggeri den danske bygge- og ejendomsbranche godt i forhold  til ESG-rapportering.

Flere banker giver allerede i dag fordele, hvis virksomheder kan fremvise gode ESG-rapporter. For eksempel giver en DGNB Guld-certificering adgang til grøn finansiering hos flere store danske banker. Derfor stiller bygherrer også krav ned gennem værdikæden om, at der kan leveres den nødvendige data og dokumentation.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder