Sådan skulle lejlighederne se ud, når de stod færdige. Illustration: Skjøde.

Lærernes Pension trækker sig fra boligprojekt

Pensionskassen Lærernes Pension har valgt at trække sig fra sit projekt i Sporbyen i Randers, hvor de skulle opføre lige over 300 lejligheder.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Omdrejningspunktet for sagen en støjvæg.

Lærernes Pension ønskede at få tilføjet en støjvæg til projektet, hvilket lokalplanen ikke tillod.

Kommunen gav i første omgang en dispensation til den, men så blev der pludselig klaget over dispensationen til Planklagenævnet. Klagen kom fra en nabo og et byrådsmedlemmet Erik Bo Andersen fra partiet Østbroen.

I en udtalelse til TV 2 Østjylland siger Lærernes Pension, at man dropper projektet, da de vurderer, at de ikke kan komme i mål med byggetilladelsen inden for det aftalte tidsrum.

– De skabte en for stor usikkerhed om projektet for vores vedkommende, lyder fra pensionskassen.

Lang behandlingstid
Det tager i gennemsnit et halvt år for Planklagenævnet at behandle en klage.

De 300 lejligheder skulle have stået færdig i 2025.

Sporbyen Scandia er nyt byområde i Randers, som kommer til at fylde 225.000 kvm. Området kommer til at indeholde 1.000 boliger, kultur- og erhvervsinstitutioner, cafeer, restauranter og butikker. Boligerne som Lærernes Pension skulle have været opført i Engkvarteret, som bliver et af Sporbyen Scandia Parks fem kvarterer.

I forbindelse med byggeriet udtalte daværende ejendomsdirektør i Lærernes Pension, Henrik Walther Mogensen, at han så et stort potentiale i Randers.

– Når vi har valgt at bygge i Randers, så er det fordi, det er en by i vækst, som kan tilbyde meget til dem, som vælger at slå sig ned i byen. Randers ligger også tæt på både Aarhus og Aalborg, hvor det kan være svært at finde en bolig, og hvor priserne ofte høje. Infrastruktur med tog og motorveje er også en vigtig faktor. Derfor er der mange, som synes, at Randers er et godt alternativ, sagde han.

Henrik Walther Mogensen gik på pension i begyndelsen af september og blev afløst af Jakob Folkenberg Eriksen.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder