Foto: Google Maps.

KHR vinder OPP-kontrakt på 750 millioner kr.

KHR Architecture har vundet et OPP-projekt til 750 millioner kr. sammen med et tysk team.

– Det er et stort, spændende projekt og tilmed det fjerde, som vi vinder i Nordtyskland i år. Vi har stærke kompetencer inden for skolearkitektur, som har overbevist bygherren, og nu er vi så engagerede på det nordtyske marked, at vi kan etablere en hel tysk projektafdeling med de synergieffekter, det fører med sig, siger kreativ direktør og partner Janina Zerbe, der står i spidsen for KHR Architectures strategiske satsning på det tyske marked.

Den nye skole bliver på cirka 16.000 kvm inklusive tre sportshaller og kantine samt 21.500 kvm udeareal. Projektet skal løses som et offentligt-privat-partnerskab med en løbetid på 25 år. Det er entreprenørvirksomheden Hochtief, der skal stå for byggeri og drift, mens design og projektering udføres af KHR Architecture sammen med de lokale tegnestuer Mosaik Architekten og NSP Landschaftsarchitekten.

– Langtidsholdbar arkitektur er en af vores varemærker. Det afspejler sig både i koncept, flow og materialevalg og går rigtig godt i spænd med en OPP-opgave som denne, hvor projektøkonomien spænder over 25 år, siger Janina Zerbe.

Det nye skolemiljø. Illustration: KHR.

KHR Architecture vandt tidligere i år skoleprojekter i både Sattrup og i Hamborg samt et stort olympisk center i Hamborg. Nu kommer dette nye skoleprojekt i nærheden af Hannover oven i porteføljen, som et bevis på, at satsningen på det nordtyske marked er lykkedes.

– Tyskland er ikke et nemt marked, men omvendt er der en stor interesse for nogle af de ting, som vi hos KHR er rigtig gode til. Derfor har vi valgt at tage skridtet og fokusere i Tyskland med en indsats på Berlin, hvor vores første tyske skole p.t. bliver bygget, og på Nordtyskland, som både kulturelt og fysisk ligger os nærmest. Og så er det jo bare mega fedt at se strategien blive til virkelighed.

Byggeriet vil også omstrukturere udendørsområdet fuldstændigt. I fremtiden vil bygningen blive opvarmet udelukkende ved hjælp af vedvarende energi og udstyret med et solcelleanlæg på hele overfladen.

Byggeriet af Schulzentrum Lehrte-Süd er planlagt til at begynde allerede i 2024 og skal erstatte udtjente skolebygninger samt udvide kapaciteten. Skolen skal bygges efter en bæredygtig passivhus-standard. Udskolingen og kantinen forventes at være klar til indflytning i 2026.

Aulaen i den renoverede skole. Illustration: KHR.

Mens en bevaringsværdig bygning bliver del af den nye skolecampus, vil resten af de eksisterende skolebygninger blive revet ned fra foråret 2027, før bl.a. sportshallen med 3 baner kan bygges. Om cirka 5 år skal det bilfrie skolecampus så stå helt færdigt. Et joint venture mellem HOCHTIEF og SPIE vil herefter overtage en del af driften af ejendommen.

KHR Architecture har cirka 60 medarbejdere og arbejder i Danmark, Grønland, Norge og Tyskland.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder