Henrik Mielke på Business Arena.

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard Holding

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny adm. direktør og koncernchef.

Han afløser Henrik Mielke, der vil være tilknyttet koncernen i en overgangsperiode og færdiggøre igangværende opgaver.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Henrik Mielke har siden 15. marts 2022 været adm. direktør for MT Højgaard Holding.

Inden da var han i syv år adm. direktør for forretningsenheden Enemærke & Petersen. I alt har han været i koncernen i 27 år og har blandt andet skabt fantastiske resultater i Enemærke & Petersen.

– Henrik er en rigtig god forretningsmand, der har udfyldt en række nøglepositioner i koncernen. Han har som koncernchef stået for en vigtig fokusering af koncernen og været en drivkraft i den videre udbredelse af strategiske byggepartnerskaber og nye samarbejdsformer, som er et fokusområde for os og sætter en ny standard i byggebranchen. I den kommende tid vil Henrik blandt andet bidrage til den planmæssige gennemførelse af salget af Scandi Byg inden nytår. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne takke Henrik for den store indsats gennem årtier, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling.

Steffen Baungaard har omkring 25 års erfaring fra stillinger som adm. direktør for HusCompagniet og koncerndirektør i NCC Danmark.

Derudover har han været en del af bestyrelsen i flere nordiske bygge- og anlægsvirksomheder. Han har frem til i dag også været bestyrelsesmedlem af MT Højgaard Holding. Den position fratræder han i forbindelse med sit nye job.

– Vi er glade for, at Steffen har sagt ja til at stå i spidsen for koncernen. Med Steffen sikrer vi kontinuitet og får samtidig en koncernchef med en stærk kombination af strategisk overblik, dyb brancheindsigt og omfattende ledelseserfaring. Dermed kan vi accelerere den positive udvikling i den danske kerneforretning ved en konsekvent eksekvering af vores strategiske prioriteter,” siger bestyrelsesformand Carsten Dilling.

MT Højgaard har i de her år en solid forretning i Danmark, men har problemer med sin udenlandske afdeling MT Højgaard International. Det fremgår af selskabets seneste regnskaber.

I forbindelse med halvårsregnskabet i august, kaldte Henrik Mielke resultaterne i den internationale forretning for “stærkt utilfredsstillende”.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder