Bech-Bruuns hovedkontor på Langelinie Allé i København. Foto: Google Maps

Bech-Bruun dømt i Højesteret

Advokatselskabet Bech-Bruun skal betale 400 millioner kroner i erstatning til den danske stat for at have rådgivet en tysk bank, der har tilstået medvirken til svindel med refusion af udbytteskat.

Det har Højesteret afgjort mandag.

Dommen går imod landsretten som pure frifandt Bech-Bruun.

Advokatfirmaet har gennem hele sagen nægtet at være erstatningsansvarlige og at have begået noget forkert.

Derfor er Chief Executive Partner i Bech-Bruun, Steen Rode, også forundret over dommen.

– Vi er meget overraskede over, at Højesteret er nået frem til et andet resultat end landsrettens klare frifindelse, siger han i en udtalelse.

Bech-Bruun tager Højesterets dom til efterretning.

Oven i de 400 millioner kroner kommer der et større millionbeløb i renter, hvorfor erstatningen bliver væsentligt højere.

Bech-Bruun er fuldt forsikringsdækket for erstatningsbeløbet.

Renterne løber på fra 8. juni 2020, hvor sagen blev anlagt.

Skatteforvaltningen og Kammeradvokaten havde oprindeligt krævet godt 70o millioner kr. plus renter for Bech-Bruuns rådgivning af banken North Channel Bank, der i 2019 erkendte medvirken til bedrageri i udbyttesagskomplekset.

Sagen tog sin begyndelse i 2014, hvor Bech-Bruun afgav en såkaldt legal opinion eller juridisk vurdering til North Channel Bank.

Sagen knytter sig videre til udbytteskandalen, der kostede den danske statskasse 12,7 milliarder kr. som følge af uberettigede anmodninger om refusion af udbytteskat.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder