Foto: Wework

Wework søger om konkursbeskyttelse

Efter flere års kamp har kontorkæmpen Wework søgt om konkursbeskyttelse i USA.

– WeWork har søgt beskyttelse under Chapter 11 i den amerikanske konkurslov, lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

Chapter 11 blev også benyttet af SAS tidligere i år, da de var i økonomiske problemer.

I grove træk betyder det, at Wework har bedt en domstol om at sætte sig for bordenden i forhandlinger med kreditorer i selskabet.

Samtidig bliver selskabet beskyttet mod kreditorer, der kunne finde på at kræve at få sit tilgodehavende eller erklære selskabet konkurs.

Lokaler forbliver åbne
Weworks lokaler forbliver åbne og operationelle over hele verden, slår virksomheden fast.

Weworks adm. direktør, David Tolley, siger i en udtalelse, at han er dybt taknemmelig for støtten fra vores finansielle interessenter, mens vi arbejder sammen om at styrke vores kapitalstruktur og fremskynde denne proces gennem aftalen om omstruktureringssupport.

– Vi forbliver dedikerede til at investere i vores produkter, tjenester og verdensklasse team af medarbejdere for at støtte vores fællesskab, siger han.

At Wework befinder sig i den her situation er ikke overraskende. I sidste uge sagde unavngivne kilder til Wall Street Journal, at selskabet ville søge om konkursbeskyttelse i den her uge.

Wework blev stiftet af Adam Neumann og Miguel McKelvey i 2010 og voksede sig på kort tid ifølge The Guardian til at være et af de mest værdifulde private selskaber i verden med en værdi på 327 milliarder kr.

Tjente ingen penge
Selskabet ekspanderede op gennem 10erne på de mest fashionable beliggenheder over hele verden, men tjente ingen penge.

Koncernen var på alles læber frem til 2019, hvor den  var på vej på børsen.

Men i forbindelse med børsnotering viste det sig, at planen for, hvornår Wework ville gå fra start-up til scale-up var alt for løs. Det fik efterfølgende den kultagtige stifter Adam Neumann til at trække sig fra virksomheden.

Medstifteren Adam Neumann sagde mandag forud for tiltaget om at søge om konkursbeskyttelse, at han var skuffet over, at selskabet var sunket så dybt.

– Jeg tror, at Wework med den rette strategi og det rette hold kan komme succesfuldt ud af en reorganisering, fortalte han til The Guardian.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder