Lundgrens kommende domicil i Nordhavn. Illustration: Arkitektfirmaet Henning Larsen

Lundgrens får nyt domicil

Advokatfirmaet Lundgrens tager nu på samme rejse som mange af dets advokatkolleger og flytter til Nordhavn i løbet af de kommende år.

Kontorhuset bliver tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen, opført af projektudvikleren Nordstern og ejet af Industriens Pension, der har købt grunden af By & Havn.

Det forventes, at projektet står færdigt i slutningen af 2026, hvor Lundgrens kan overtage lejemålet.

Lundgrens bliver domicillejer på en 10-årig lejekontrakt af hele ejendommen.

Den samlede projektværdi er ikke offentlig, men Industriens Pension kommer til at investere et større trecifret millionbeløb i projektet.

– Vi er glade for, at vi nu kan udbygge vores kontorportefølje med endnu et moderne kontorbyggeri, der vil give Lundgrens’ medarbejdere nogle rigtig gode rammer. Projektet vil uden tvivl bidrage positivt til den fortsatte udvikling af området, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen.

Skal udtrykke Lundgrens
Kontoret bliver opført godt 200 meter fra Orientkaj metrostation og får udsigt til Nordhavns kanaler, og det er forventningen, at projektet bliver certificeret med DGNB Platin, der er den højeste certificering i DGNB-systemet. Det betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav om blandt andet miljømæssige forhold.

Kontorejendommen opføres i seks etager og får et samlet areal på mere end 14.000 kvm, heraf knap 2.500 kvm kælder. Den opføres som et multibrugerhus efter principper om fleksibilitet, hvilket på lang sigt giver mulighed for at opdele bygningen i flere lejemål.

Det har Lundgrens til en begyndelse tænkt sig at udnytte, fortæller direktør og partner i Lundgrens, Martin Kirkegaard. Lundgrens har planer om at fremleje ejendommens stueetage til en restauratør, som skal drive kantine samt udadvendt restaurant og café.

– Det gennemgående formål har været at opføre et domicil, som vi kan kalde vores eget, og som udtrykker Lundgrens, både indvendigt og udvendigt. Samtidig har vi ønsket at få moderne faciliter i et miljø, der møder fremtidens krav til workspace både for kunder og medarbejdere, siger Martin Kirkegaard.

Advokathavnen
I de senere år har en række advokatfirmaer valgt at flytte til Nordhavn eller området lige omkring Nordhavn.

Området tæller derfor nu firmaer som: Accura, Bech-Bruun, Donatzky & Partnere, Kromann-Reumert, Plesner og altså snart også Lundgrens.

Derudover huser Nordhavn også Østre Landsret, der i 2022 flyttede dertil.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder