Fredens Tårn i Silkeborg. Foto: Sweco Architects og A. Enggaard.

Sådan skal Silkeborgs nye pejlemærke se ud

Silkeborgs nye pejlemærke i udviklingen af Fredensgård bydel begynder at tage form med nedrivningen af det tidligere tomme torvecenter og tilstødende lejligheder ved Fredensgade.

A. Enggaard, entreprenør- og byudviklingsvirksomheden, har nu afsløret planerne for Fredens Tårn, et 70 meter højt højhus, der vil dominere området.

Fredens Tårn vil inkludere erhvervslokaler i stueplan og 70 lejligheder i forskellige størrelser fordelt på 19 etager.

Projektudvikler hos A. Enggaard, Lars Thesmer Sørensen, udtrykker entusiasme for projektet og dets betydning for Silkeborgs centrale område.

Lejlighederne bliver attraktive for både unge, familier og seniorer, der vil bo tæt på byens butikker og byens kultur- og fritidstilbud, og vi har lagt stor vægt på at opføre lejligheder og erhvervslokaler af høj kvalitet. Det kommer i den grad også til udtryk i det nye højhus. Samtidig er det vigtigt for os, at højhuset arkitektonisk passer godt ind i omgivelserne og bliver et vartegn for Silkeborg, siger han.

Inspiration fra naturen
Projektet lægger vægt på at skabe lejligheder og erhvervslokaler af høj kvalitet og sikre, at Fredens Tårn integreres smukt i byens omgivelser som et vartegn.

Arkitekterne bag projektet, Sweco Architects, har hentet inspiration fra Silkeborgs naturskønhed og byens karakter.

– Ligesom roden på træet forankres Fredens Tårn i byen med en base, der griber fat i karrébebyggelsen og bygger bro til områdets skala. I husets midte er der arbejdet med forskydninger og indeliggende altaner, som skaber en varieret og aktiv facade. I tårnets top aftager bygningskroppens volumen. Ved at trække de tre øverste etager ind skabes plads til en række differentierede grønne taghaver og -terrasser, hvorfra beboerne kan nyde eftermiddagssolen med udsigt over skovene, der omgiver Silkeborg, fortæller Patrick Ronge Vinther, arkitekt og kreativ leder hos Sweco Architects.

Fredens Tårn i Silkeborg. Foto: Sweco Architects og A. Enggaard.

Projektet sigter mod at skabe et aktivt område både dag og nat ved at inkludere erhverv i stueetagen, der åbner sig med store vinduespartier mod gaden og skaber en sammenhæng mellem indendørs og udendørs rum.

En eksisterende parkeringsplads erstattes af et gårdrum med grøn beplantning og offentligt tilgængelige stier, der fremmer bevægelse gennem bymidten.

Fredensgård-projektet omfatter også tre byggefelter, der danner en karré med lejligheder og erhverv, som integreres med omgivelserne og højhuset.

Samlet set vil Fredensgård byde på 270 lejligheder, fælleslokaler og et attraktivt gårdrum, der er til glæde for både beboere og byens øvrige borgere.

Projektet repræsenterer et skridt i udviklingen af Silkeborgs centrum.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder