Diana Kock Kramer, AG Gruppen. Foto: AG Gruppen

Bag om med Diana Kock Kramer: Jeg skulle have brugt mere energi i mine relationer

I mit første job i ejendomsbranchen lærte jeg, at… ejendomsbranchen er en kompleks størrelse, der rummer alle facetter af kompetencer og præferencer. Om man er kreativ, akademisk, sproglig, matematisk eller har håndværksmæssig baggrund, vil man kunne få afgørende betydning og bære et stort ansvar. Jeg lærte dog hurtigt, at en branche af så høj kompleksitet og med så stor samfundsmæssig impact kræver, at man vælger mellem en specialiseret eller mere alsidig rolle. Der er behov for stærk faglighed og grundighed uanset hvad, men grundlæggende er det smukke ved branchen netop det nødvendige samspil mellem både stor alsidighed og høj specialisering inden for stort set alt – psykologi, arkitektur, bæredygtighed, teknik, jura, finans, antropologi, osv.

Jeg ville ønske, at nogen havde rådet mig til… at lægge lige så meget energi i mine relationer og potentielle kollegaskaber/venskaber på tværs af branchen, som den energi, der blev lagt i bøgerne. Det gik desværre først op for mig relativt sent i mit karrieremæssige forår, at høj faglighed ”bare” er en forventet base, og ikke kan stå alene, hvis man ønsker en succesfuld karriere og en glæde ved at gå på arbejde. Den egentlige succes mærker jeg, når det lykkes at skabe et tværfagligt resultat til fordel for et projekt, som i sidste ende bliver et bevis på at man har hævet laveste fællesnævner. Jeg er derfor – positivt – overrasket over den store betydning det har ”bare” at være en god ven med høj integritet og respekt for andre.

Jeg kan ikke komme igennem dagen uden… øjenkontakt. Det er et sært succeskriterie, men efter corona-perioden og eskaleringen af teamsmøder, må jeg bare anerkende, at jeg personligt har dagligt behov for at kunne fornemme en stemning og deltage i en spontan dialog. Det er vigtigt for mig, at vi mødes fysisk og flytter tanker, flytter vægge, flytter risici. Det vigtigste er bare, at vi i fællesskab flytter noget, der flytter branchen. Fremad. På tværs af fagligheder, bundlinjer og paradigmer.

Når jeg skal fejre en succes… opdager jeg det alt for sent. Mit mantra er at ”intet er godt udviklet, medmindre det har være godt indviklet”. Der er derfor hundredvis af små nødvendige succeser og fiaskoer i en succes, som der er i sport. Fejrer man kvartfinale eller venter man til semifinale? Jeg har tendens til først at sænke skuldrene ved et rejsegilde, når det er fysisk tydeligt hvad et projekt bidrager til for område, kommune og beboere. Men det er også i det moment, hvor de fleste interessenter er med og der er lejlighed til at samles på tværs af faggrupper og ansvarsområder. De er lige vigtige alle sammen og hver især, for uden dem havde der slet ikke været nogen indviklet udvikling at fejre.

Når jeg har brug for at genoplade… har jeg altid en ekstra oplader med i tasken. Men hvad angår mine egne batterier har jeg kvalitetstid med min familie og lægger netop telefonen helt væk. Og så slår jeg græs. I et arbejde der er præget af lange og komplicerede processer, er jeg decideret afhængig af at foretage mig noget, hvor det gode resultat fremstår med det samme. Det gør en nyklippet græsplæne. Det kan også godt udvikle sig til en lille vinterdepression, hvis sæsonen for græsslåning er kort et år. Men så finder jeg en væg jeg kan male eller noget lignende, der er praktisk og håndgribeligt.

Det bedste, der kunne ske i branchen, var hvis… vi turde åbne bøgerne. Underligt nok er det et nemt spørgsmål for mig at svare på. Jeg har stadig en mission om hjælpe branchen med at turde stå ved det, den siger. Hvis vi skal nå de overordnede mål vi har sat for os selv, skal vi turde åbne vores bøger. Det er ikke kun vores entreprisebøger med priser og risikobeløb. Det gælder i mindst lige så høj grad vores hvidbøger med erfaringer og vores sorte bøger med fejltagelser. Hvis vi skal sikre den grønne dagsorden og håndtere de markedsmæssige usikkerheder bedst muligt, skal vi turde dele med- og lytte til hinanden.

En af dem jeg ser mest op til i branchen er… Anne Skovbro. Hun er et stort aktiv for branchen og ikke mindst for vores hovedstad. Hendes mod til at træffe store og nødvendige beslutninger er imponerende og anerkendelsesværdigt. Annes format og faglighed indebærer at hun altid fremstår med stor autoritet, hvilket dog ikke forhindrer hende i at være nærværende og oprigtigt interesseret i dem hun omgås, og som hun derfor altid møder i øjenhøjde. Et stort forbillede for mig og en personlighed som jeg mener, at hele branchen har gavn af og brug for.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder