Stadsarkitekt i Aarhus, Anne Mette Boye. Foto: Aarhus Kommune

Aarhus indstifter ny arkitekturpris

Aarhus Kommune indstifter en ny pris, der skal hylde byens arkitektur.

Fremover skal aarhusianerne uddele deres egen pris: Aarhusianernes Arkitekturpris.

Det er ikke nyt, at Aarhus hylder byens bygninger, men det er nyt, at kommunen nu giver borgerne mulighed for at uddele prisen.

I flere end 30 år har Aarhus Kommune uddelt priser for smukt og godt nybyggeri i Aarhus. Priserne går til projekter, som har en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige, og uddeles af en faglig bedømmelseskomité – men nu skal aarhusianerne også være med.

Den nye pris skal gives til en ny bygning eller nyt byrum, der med borgernes øjne fortjener at blive fremhævet som et forbillede for fremtidig udvikling i Aarhus.

Nominerede præsenteres i Aarhus Arkitekturuge.

Sidste år vedtog byrådet en ny Politik for Bykvalitet og Arkitektur. En central del af at få politikken til at leve er at få aarhusianerne med i debatten om byens arkitektur. Det er netop dét, stadsarkitekt Anne Mette Boye håber, at den nye pris kan være med til.

– Jeg drømmer om, at arkitekturprisen er med til at starte en samtale om, hvad det nye, vi bygger, betyder for Aarhus. Med aarhusianernes nye pris vil vi åbne debatten op, så det ikke udelukkende er en faglig diskussion. Nu skal alle være med til at hædre de projekter, de mener, betyder noget særligt for Aarhus, og samtidig have mulighed for at sende et stærkt signal om, hvad de ønsker mere af,  siger Anne Mette Boye.

Foruden aarhusianernes pris skal der være yderligere tre priser: En pris for henholdsvis bygningsarkitektur og byens mellemrum, som begge afgøres af en faglig dommerkomité, samt Stadsarkitektens Særpris.

De nominerede til arkitekturprisen offentliggøres mandag d. 2. oktober, hvor Anne Mette Boye byder velkommen til den første arkitekturuge i Aarhus nogensinde.

Aarhus Arkitekturuge løber stablen i uge 40 og er en udvidelse af Arkitekturens Dag, som hvert år fejres første mandag i oktober både i Danmark og internationalt. Det endelige program er lige på trapperne. Følg med på Vi udvikler Aarhus på Facebook.

Byrådet forventes at behandle forslaget inden længe.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder