Jesper Brinkmann (til venstre) og Henrik Wessmand Jensen til højre. Foto: Oskar Group

Oskar Byg går konkurs

Ejendomsudvikleren Oskar Group har valgt at sende en egenbegæring om konkurs af datterselskabet Oskar Byg A/S til skifteretten, og det har nu resulteret i, at byggeselskabet er erklæret konkurs.

Det oplyser Oskar Group i en pressemeddelelse.

Konkursen er et led i den proces, som Oskar Groups holdingselskab, Oskar Group A/S, aktuelt er i gang med, efter selskabet i sidste uge gik i rekonstruktion.

Adm. direktør i Oskar Group og medlem af bestyrelsen i Oskar Byg, Jesper Brinkmann, siger, at konkursen måtte ske for at redde resten af Oskar Group.

– Vi har desværre måttet sande, at vi må lade Oskar Byg gå konkurs. Det er beklageligt, at det er nødvendigt, men i den rekonstruktionsproces, som vi lige nu befinder os i med holdingselskabet Oskar Group A/S, er dette den rigtige og ansvarlige beslutning, siger han.

Et hul på 50 millioner kr
I slutningen af august fik Oskar Byg ophævet en totalentreprisekontrakt på et stort udviklingsprojekt på Nørre Voldgade 15 i København. Det skabte omfattende økonomiske udfordringer for Oskar Byg, hvilket nu har resulteret i, at selskabet er gået konkurs.

Det kuldsejlede projekt på Nørre Voldgade betyder, at Oskar Group hæfter for kautionsforpligtigelser for op mod 50 millioner kr.

De forpligtigelser har efterladt Oskar Group i en så presset økonomisk situation, at en rekonstruktion var nødvendig.

Det til trods, tror Jesper Brinkmann på, at Oskar Group kan reddes.

– Vi er fortsat optimistiske og fulde af tro på, at det vil lykkes os at skabe fundamentet for, at der også i fremtiden vil være et stærkt og bæredygtigt Oskar Group, siger han.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder