Partner Torben Skovbjerg, Aart, på byggepladsen i Aarhus. Foto: Estate Media.

110.000 kvm er godt på vej i Aarhus

Aarhus’ kendte universitetscampus lige nord for centrum er under kraftig udbygning.

Lige på den anden side af Nørrebrogade overfor de kendte gule universitetsbygninger, der udgør Danmarks første bud på et egentligt campusbyggeri har arkitektfirmaet Aart fået muligheden for at transformere det tidligere kommunehospital til en rød universitetsby.

Bygherre er Feas, Forskningsfondens Ejendomsselskab, der ejer begge bygningskomplekser efter de købte hospitalsbygningerne på Nørrebrogade i 2016 med henblik på at skabe et campusområde i samarbejde med Aarhus Universitet.

I 2019 overtog Feas bygningerne. Feas er et datterselskab under Aarhus Universitets Forskningsfond, som siden sin etablering i 1987 har understøttet universitetets gradvise udvikling af campusområdet i Aarhus.

De to dele af universitetet bliver kædet sammen af underjordiske passager, hvor de røde mursten langsomt fases ind i de gule og markerer skiftet mellem den gule og røde del af universitetet. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

– Feas er en ambitiøs bygherre, og udviklingsplanen kommer til at skabe en sammenhængende universitets- og uddannelsescampus. De bygninger, der allerede er i både Universitetsparken og Universitetsbyen, er ensartede i deres udtryk med henholdsvis gule og røde mursten, og den enkelthed bygger vi videre på. Der kommer kun enkelte nye bygninger i andre materialer, siger Torben Skovbjerg.

Hovedparten af det nye område bliver til undervisningsformål og erhverv med tilknytning til universitetet, men der kommer også boliger. De gamle boliger til sygeplejestuderende bliver for eksempel omdannet til 132 studieboliger.

Se hele historien om den nye markante universitetsby i Estate Magasin nr. 4 – 2023 og læs meget mere om de nye udbud i Aarhus. Magasinet landede i postkasserne denne uge og kan også læses online her.

De tidligere sygeplejeboliger er omdannet til 132 studieboliger. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder