Gitte Andersen. Foto: Signal

Gitte Andersen: – Stil dine tomme lokaler til rådighed for kunsten

I mine mange år i bygge – og ejendomsbranchen har jeg samtidig været en ivrig kunstsamler.

Jeg har oplevet, hvor svært det er for dygtige kunstnere at komme ud og vise deres kunst. Mange dygtige kunstnere stopper med at lave kunst trods mange års studier på kunstakademier. Det er for svært at leve af at skabe kunst, hvis du ikke kan vise sin kunst frem for nogen.

Jeg forstår og ved også, at de etablerede gallerier kun kan tage imod et vist antal kunstnere – og at mange af disse kunstnere allerede er forholdsvis veletablerede og i en prisklasse, hvor mange nye kunstinteresserede ikke kan deltage økonomisk.

Hvad nu hvis vi i bygge – og ejendomsbranchen begyndte at dele vores uudnyttede kvm med nogen, der i korte perioder kunne have stor gavn af dem?

Lejere flytter ind og ud – og i disse perioder mellem genudlejning, er der konstant butikker, kontorer, industrilokaler mm. som står tomme. Hvad nu hvis vi gav talentfulde kunstnere en mulighed for at udstille deres kunst – en række pop-up udstillinger rundt omkring?

Hvad hvis vi i Danmark skabte et netværk af ejendomsejere, der gerne stiller deres midlertidigt tomme lokaler til rådighed for kunst og kultur – dygtige kunstnere fra både ind og udland.

Lad os finde de nye kunstelskere
Vi er i deleøkonomiens tidsalder.

Lad os matche de mange midlertidigt ubrugte kvm med dygtige kunstnere, der mangler et sted at udstille.

Lad os samtidig give almindelige mennesker mulighed for at få en skøn kunstoplevelse, og måske sætte spiren for nye potentielle kunstelskere til at starte deres egen kunstsamling, ved netop at erhverve deres første kunst på en ART POP-UP. Ser vi gennemsnitsalderen i Det Danske Kunstsamlerselskab – så trænger den til ungt blod – næste generation af kunstsamlere mangler.

Vi er så klar
Det her lille dele-greb ville give institutionelle ejendomsejere mulighed for at levere på ESG – åbne døre til lokalsamfundet, invitere andre lejere ind til en kunstoplevelse. Tomme triste lokaler forvandles i en kortere periode til et sted hvor skønne og overraskende ting sker – i gadeplan og for alle.

De mange talentfulde ”husvilde” kunstnere får i en kort periode et sted, hvor de kan udstille og formidle deres kunst, som samtidig kan være med til at skabe en platform for næste generations kunstsamlere. Og hvem ved, det kunne jo også vise sig hen ad vejen at blive en lille talentfabrik for de mange dygtige gallerier.

Der er så mange muligheder for at bringe kunst i spil. Vi i bygge – og ejendo0sbranchen kunne bidrage med noget, der kunne skabe store forandringer for mange kunstarter: billedkunst, musik, litteratur, teater og meget mere.

Nogen der vil lege med? Så er vi allerede et par stykker, der står her og hopper og er så klar!

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder