Leiv Synnes er adm. direktør for SBB. Pressefoto

Medie: Kriseramte SBB overvejer at flytte boligejendomme over i nyt aktieselskab

Noget tyder på, at det svenske ejendomsselskab Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) måske har fundet en måde, hvormed det økonomisk pressede selskab kan servicere og refinansiere sine lån.

Bloomberg fortæller på baggrund af unavngivne kilder, at SBB undersøger muligheden for at skille hele sin boligportefølje ud i et selvstændigt selskab, som siden skal børsnoteres. Der er angiveligt tale om ejendomme med en samlet værdi på 36,5 milliarder SEK, svarende til godt 23 milliarder kr.

Tanken er ifølge Bloomberg at sælge 50 procent af aktierne i det nye selskab fra, mens SBB sammen med en eller to institutionelle investorer vil beholde de resterende aktier.

En fjerdedel af porteføljen er boliger
Det vil give SBB mulighed for tiltrængt likviditet, samtidig med at man stadig holder foden indenfor i boligsegmentet.

SBB opgjorde i forbindelse med sit seneste halvårsregnskab værdien af den samlede ejendomsportefølje til at være 131 milliarder SEK, og heraf udgør boliger altså godt en fjerdedel.

Selskabets store fokus er ejendomme beregnet på offentlige lejere – samhällsfastigheter –  som udgør mere end to tredjedele af porteføljen.

SBB ejer danske ejendomme i blandt andet Randers, Silkeborg, Odense og høje Taastrup til en samlet værdi af 2 milliarder SEK.

Læs mere SBB henter kapitalindsprøjtning hos Morgan Stanley

Læs mere SBB varsler nye frasalg for milliarder

Læs mere Analytiker: Flere mulige overlevelsesscenarier for SBB

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder