(Foto: Visit Nordjylland)

Tidligere storfisker har opbygget portefølje på 38 Skagen-ejendomme

Den tidligere Skagen-fisker Henning Kjeldsen blev landskendt for at købe stort op af fiskekvoter, der over årene har sikret ham en milliardfortjeneste. Sidste år valgte Kjeldsen imidlertid at sælge sine kvoter videre til en pris af 2,4 milliarder kr., og nogle af de penge er blandt andet blevet investeret i ejendomme.

Nordjyske fortæller på baggrund af oplysninger fra Tinglysningen, at Kjeldsen i begyndelsen af 2022 stiftede ejendomsselskabet HK Ejendomme Skagen, og knap halvandet år senere ejer dette selskab 38 boliger i Skagen plus en enkelt i Strandby ved Frederikshavn. Den samlede købspris for ejendommene ligger lige i overkanten af 100 millioner kr.

Seneste handel er sket med overtagelse 1. juli, hvor HK Ejendomme Skagen overtog 10 boliger på hver omkring 100 kvadratmeter til en samlet pris af 32 millioner kr.

Hovedparten af Skagen-ejendomme har adresse i feriebyen Lille Skagen, som er en nyopført klynge af huse, der ligger mellem Gl. Skagen og Skagen. De er bygget af entreprenørvirksomheden Trigon, der også har solgt husene til Henning Kjeldsen. De mestendels gule huse er inspireret af de oprindelige Skagen-huse.

Partnerskabet mellem Henning Kjeldsen og Trigon har udviklet sig, idet de sammen har præsenteret planer for både et nyt museum og et stort feriecenter i netop Lille Skagen.

Derudover har Henning Kjeldsen købt badehotellet Hotel Plesner sammen med sin forlovede, Anita Christensen

Læs mere Populær ferieby får ny bydel

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder