Kollegiet "The Mark" i Brøndby, som er ejet af Square Meter. Foto: Square Meter

Flere kollegier i København har sænket huslejen det seneste år

Inflationen har ikke kun lagt pres på fødevare- og energipriser, men også på huslejeniveauerne rundt omkring. Noget tyder dog på, at københavnske studieboliger ikke i samme grad har været påvirket af inflationspresset.

Boligportalen kbh-kollegier.dk har undersøgt huslejeniveauet i 284 kollegieafdelinger i Storkøbenhavn og er nået frem til, at 55 procent af dem har fastholdt huslejen på samme niveau, mens 29 afdelinger ligefrem har sat huslejen ned. I 98 afdelinger huslejen steget, men i langt de fleste tilfælde er stigningen mindre end de 3 procent, som SU-satsen blev forhøjet med pr. 1. januar.

Blandt de kollegier, der har sat huslejen ned, ligger faldene typisk i lejet mellem 200 og 400 kr. om måneden.

Kbh-kollegier.dk definerer selv 4100 kr. om måneden som en SU-venlig husleje og konstaterer, at 58 procent af de undersøgte afdelinger kan tilbyde boliger i det prisleje. De vurderer samtidig, at studerende med et studiejob vil kunne betale 6000 kr. om måneden, og her kan hele 241 af de 284 afdelinger være med.

Undersøgelsen omfatter både private og almene kollegier, studieboliger og ungdomsboliger, der er forbeholdt studerende.

Læs mere Københavnske studerende har halvt så mange ejerlejligheder at vælge imellem

Læs mere Viga køber godt 100 københavnske ungdomsboliger – og vil konvertere

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder