Blackstones hovedkvarter på Park Avenue i New York. Foto: Google Maps

Blackstone sælger ud af porteføljen for at bygge datacentre

Blackstones ejendomsfond, Blackstone Real Estate Income Trust (Breit), har skiftet fokus. Financial Times fortæller, hvordan selskabet på relativt kort tid er gået fra at være en køber til sælger på ejendomsmarkedet.

Det er sket som følge af en øget satsning på datacentre, som Blackstone forventer, at der vil være endnu større efterspørgsel på fremover. Allerede for to år siden købte Breit ejendomsfonden QTS, der har specialiseret sig i datacentre.

Siden da har selskabet afsøgt markedet for yderligere muligheder og har angiveligt ladet investeringskanonen med 8 milliarder dollar til formålet. Penge, som blandt andet stammer fra salg af ejendomme. Således har selskabet siden sidste efterår solgt ejendomme for sammenlagt 10 milliarder dollar, mens der ikke er tilført nye ejendomme til porteføljen.

Ifølge Financial Times skyldes strategiskiftet, at den kraftigt stigende brug af kunstig intelligens har udløst så stor efterspørgsel på computerkraft, at selv techgiganter som Microsoft, Google og Meta selv har svært ved at følge med, når det gælder om at opføre den nødvendige infrastruktur.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder