SBB. Foto: Søren Duran Duus

Kreditorer kræver ændringer og forklaringer af SBB

Det børsnoterede svenske ejendomsselskab SBB presses nu af en gruppe kreditorer, der tilsammen har udestående obligationslån for knap 2 milliarder euro (svarende ilt knap 15 milliarder danske kroner).

Kreditorerne, der blandt andet omfatter Blackrock og Anchorage Capital Group, har ifølge Bloomberg sendt et brev til SBB med krav om mere gennemsigtighed i forretningen, fordi de mistænker SBB for at have overtrådt vilkårene for obligationslånene.

Derfor har de bedt om at få indsigt i vilkårene for de senest foretagne ejendomshandler, ligesom kreditorgruppen har bedt om et forklaring på det, de kalder “uforklaret brug af likviditet”. Kreditorerne kræver også, at der indsættes to nye bestyrelsesmedlemmer og en direktør med ansvar for refinansiering af gælden. Kravene fælges op med en trussel om at opsige lånene, hvis ikke de følges op af hurtig handling.

Kravene skal ses i sammenhæng med, at SBB i sidste uge sikrede sig ekstra kapital hos investeringsbanken Morgan Stanley mod at udstede nye præferenceaktier. Denne manøvre er mødt med bekymring af kreditorgruppen, fordi den kan svække deres muligheder for at få deres tilgodehavende retur.

SBB har ikke villet kommentere sagen over for Bloomberg. Adm. direktør Leiv Synnes fremhævede dog i forbindelse med fremlæggelsen af halvårsregnskabet i juni, at SBB overholder vilkårene for obligationslånene, idet selskabet har en belåningsgrad på 50 og en rentedækningsgrad på 3.

Læs mere SBB henter kapitalindsprøjtning hos Morgan Stanley

Læs mere SBB varsler nye frasalg for milliarder

Læs mere Analytiker: Flere mulige overlevelsesscenarier for SBB

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder