Sommerrogata 13-15 i det centrale Oslo. Foto: Deas.

Deas køber op i det centrale Oslo for norsk fond

På vegne af Deas Ejendomsfond Norge I, har Deas Asset Management købt en 7.500 kvm stor kontorejendom på Sommerrogata i det centrale Oslo af Nordea Liv.

Ejendommen er en 1. klasses ejendom, og den er desuden certificeret efter den engelske klassificeringsordning Breeam i en kategori, der hedder “In-Use Very Good”. Den opretholder også energiklasse C efter norske standarder.

– Der er frigjort kapital gennem salg af ikke-strategiske ejendomme i de foregående år, og derfor er vi glade for endelig at have fundet en ejendom, som imødekommer vores krav til kvalitet, risiko og afkast. Sommerrogata 13-15 er en attraktiv kontorejendom på en beliggenhed i positiv udvikling, siger Fund Manager Lars Flåøyen, DEAS Ejendomsfond Norge I.

Det er Nordea Liv, der har udviklet og opgraderet ejendommen.

– Vi har i løbet af vores ejerskab lagt en betydelig indsats i ejendommen, og den fremstår i dag yderst præsentabel. Det er altid lidt vemodigt at skulle overlade ejendomme og dens lejere til nye ejere, men vi er trygge ved at både ejendommen og lejerne er i gode hænder hos Deas, siger Nils Arne Gundersen, Nordea Liv.

Deas Ejendomsfond Norge I er en ejendomsfond, der forvaltes af Deas Asset Management. Fonden investerer i norske erhvervsejendomme på vegne af norske pensionskasser, forsikringsselskaber, fonde og kommuner, og Norge I administrerer mere end 30 ejendomme til en samlet værdi af 11,6 milliarder norske kr. Deas Asset Management har stået for købet af ejendommen på vegne af Deas Ejendomsfond I, og nu er målet at finde flere interessante lignende kontorejendomme i Norges største byer.

Det er ikke Fund Manager Lars Flåøyen, men Head of Transactions i Norge Kristoffer Lunde, der får den tjans.

– Det har været en god og velstruktureret proces med Nordea Liv som sælger, og vi er glade for at have sikret fonden en ejendom af høj kvalitet, beliggende helt centralt i Oslo. På vegne af fondene og mandaterne jagter vi fortsat gode investeringer hovedsageligt inden for kontorsegmentet i de største byer i Norge. Der har været en tydelig priskorrektion, og vi tror på, at det er muligt at foretage gode investeringer i tidens noget turbulente marked. Særligt hvis man har en lang investeringshorisont, siger Head of Transactions Kristoffer Lunde, Deas Asset Management Norway.

DLA Piper og RSM Norge har ydet juridisk og finansiel rådgivning til Deas Asset Management. Advokatfirmaet Bahr har været juridisk rådgiver for Nordea Liv, og Akershus Eiendom har været mægler på transaktionen.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder