Hotel Alsik ligger midt i byen med udsigt til Alssund

Sønderjysk luksushotel har tabt over 200 millioner kr. indtil nu

Alsik-hotellet rager med sine 19 etager godt op i landskabet på havnefronten i Sønderborg, og med Michelin-restauranten Syttende og luksuriøse indretning er hotellet også kendt uden for hjemegnen.

Men indtil videre har det ikke været nogen god forretning at drive hotellet, der åbnede i 2019. Hvert eneste år har givet underskud, og selv om driftsresultatet i det seneste 2022-regnskab er forbedret en del, så er det samlede resultat efter skat for årene 2018-2022 et minus på mere end 200 millioner kr.

I 2022, hvor hotellet blandt andet nød godt af, at Tour de France-feltet kiggede forbi, opnåede Alsik et driftsresultat på minus 34 millioner kr. og et resultat efter skat på minus 30 millioner kr.

Det er Danfoss-familiens Bitten & Mads Clausens Fond, der driver hotellet. Her er der tilsyneladende ikke den store bekymring over de mange penge, der indtil videre er sat til foruden de mere end 700 millioner kr., som det har kostet at opøre ejendommen.

Formanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Lars Tveen, siger nemlig til Finans, at det primære formål med hotellet ikke er at tjene penge – men at det gerne skulle ske på sigt.

– Vores ambitionen er – og har hele tiden været – at skabe en attraktion i området, som trækker turister og gæster til Als. Her hjælper det selvfølgelig, at en af hotellets restauranter igen i år har fået en Michelin-stjerne. På længere sigt er det rigtigt, at fonden gerne vil konsolidere med udgangspunkt i høj belægning, flere overnatninger og de gode konferencefaciliteter, som allerede er til stede, siger han til Finans.

 

De seneste fem års regnskabstal fra Hotel Alsik (fra 2022-regnskabet)

 

Alsik-hoteller er en del af en samlet masterplan for Sønderborg Havn, som den verdenskendte arikitekt Frnak Gehry står bag. Den indbefatter foruden en aflægger af Syddansk Universitet også koncertsalen Alsion og et endnu ikke påbegyndt boligprojekt på havnefronten. Læs mere her PFA og Danfoss bag nyt opsigtsvækkende projekt

Læs mere om Alsik her PFA og Danfoss hotelinvestering til 700 millioner kr. åbner

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder