Blackstone er ikke bare blandt verdens største målt på det samlede antal aktiver under forvaltningen. Selskabet køber og sælger også nogle af verdens største ejendomme, som her MGM Grand i Las Vegas, der blev solgt til Vici for nylig. Foto: MGM Grand.

28.500 milliarder kr. er investeret i ejendomme

På verdensplan indtager Blackstone en klar førsteplads med næsten dobbelt så meget under forvaltning som nr. 2. Blackstone har ejendomme over hele verden for 3.563 milliarder kr. fulgt af Brookfield Asset Management og Prologis på en 3. plads.

Dermed har placeringen af de tre største ikke ændret sig i forhold til 2021, men de er altså blevet endnu større.

På den europæiske top 10 optræder naturligt nok en del flere europæiske forvaltere. Blandt de største er også CBRE Asset Management, tyske Deka Immobilien Investment GmbH, UBS, PATRIZIA, Credit Suisse Asset Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance og DWS.

Der er en ting, der går igen i alle regioner, og det er, at medmindre det er en særlig fond dedikeret til mere risikoprægede aktiver, så går de store investorer helt generelt efter core-ejendomme – især i Europa og Nordamerika, mens man i Asien har tendens til at balancere porteføljerne lidt mere mellem core og dem med lidt højere risiko.

En anden gennemgående tendens er, at hovedparten af kapitalen bliver allokeret til såkaldte open-ended fonde. Altså fonde, hvor aktiverne ikke nødvendigvis skal sælges fra på et bestemt tidspunkt. Åbne fonde udgjorde henholdsvis 80, 60 og 40 procent af den allokerede kapital i Nordamerika, Europa og Asien.

Estate Magasin går i denne udgave både tæt på Danmarks og verdens største og viser en opgørelse af de 10 største investorer på verdensplan. Se hele artiklen i Estate Magasin nr. 3 – 2023.

Læs også Estate Magasin er på gaden – Læs interview med Stine Hindby, Ino Dimsits og Rune Kock og mange flere i Estate Magasin nr. 3 – 3023

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder