Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i Københavns Kommune.

Lynetteholm-flertal indgår budgetaftale uden om Enhedslisten

Det vakte opsigt, da et flertal uden om Socialdemokratiet og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen sidste år indgik budgetaftale for Københavns Kommune.

Men det kommer ikke til at gentage sig i år – eller næste år for den sags skyld. Et flertal bestående af Socialdemokratiet og seks andre partier – men ikke Enhedslisten og Alternativet – har indgået en principaftale om budgetterne i både 2024 og 2025. Der er tale om samme flertal, der i sin tid indgik aftalen om Lynetteholm.

Den nye principaftale indebærer blandt andet, at der afsættes 6,3 milliarder kr. frem mod 2035 til infrastrukturprojekter, herunder udbygningen af metroen. Og så er partierne enige om, hvordan den kommende Kommuneplan 2024 i store træk skal se ud – herunder udviklingen af Østhavnen, der foruden Lynetteholm også omfatter Refshaleøen og dele af Kraftværksøen.

– Det er fantastisk, at København på 30 år har flyttet sig fra at være en nedslidt by til at være en hovedstad, som man kigger på med misundelse fra hele verden. Men vi kan ikke hvile på laurbærrene. Vores by bliver aldrig færdig. Derfor er jeg også glad for, at vi nu laver en ansvarlig aftale om ikke bare ét, men to budgetår. Den sikrer ro og tryghed, og den sikrer økonomi og de rigtige rammer til Københavns fortsatte udvikling og forandring. Mere metro, bedre velfærd og store klimaambitioner. Som overborgmester synes jeg, at det er en rigtig, rigtig god aftale for vores by og for københavnerne, siger overborgmesteren om aftalen.

Den fulde aftaletekst kan læses her. Af den fremgår det også, at partierne bag aftalen er enige, om at den kommende kommuneplan skal være med til
at understøtte et balanceret københavnsk boligmarked med flere almene boliger, ejerboliger og andelsboliger, og at man vil skabe bedre rammer for større familieboliger.

Og så er der enighed om, at der skal laves en plan for vedligehold og energirenovering af kommunens bygninger, ligesom vedligehold af Kødbyens bygninger også skal prioriteres.

Endelig er der fokus på trafikale forhold. Det gælder blandt andet bedre cykelforhold, flere parkeringsmuligheder og bedre ladevilkår for elbiler.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder