Byggeri af hotel på Aarhus Ø maj 2023. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

Ønskerne til sidste etape af Aarhus Ø fylder 67 sider

Der er masser af meninger om og ønsker til, hvad de resterende arealer på Aarhus Ø skal bruges til. Det viser et nyt katalog, som Aarhus Kommune har udgivet i forbindelse med, at afslutningen på udviklingen af den nye bydel nærmer sig.

Der er fortsat en række delområder, der endnu ikke er afsat og planlagt, og i den forbindelse har kommunen bedt borgere og foreninger om at komme med ønsker til, hvad de resterende arealer skal bruges til, og hvilke behov de skal kunne dække.

Det har hele 3500 enkeltpersoner og 20 foreninger på havnen benyttet sig af. Og deres input er kogt ned til et 67 sider langt idékatalog, som sammenfatter de mange ænsker i tre spor: En visionsplan for byrum og forbindelser, en plan for vandbaserede aktiviteter og en udviklingsplan for Pier 3.

– Vi har fået virkelig mange gode inputs, og vi tager dem med videre. Vi kommer dog til at træffe nogle valg, og det er desværre ikke alle ønsker, der kan opfyldes. Sådan vil det altid være, men det har helt klart kastet meget ny, unik viden af sig, der vil indgå i det videre arbejde, som arkitekterne og flere nu skal i gang med, siger Nicolaj Bang (K), der er rådmand for Teknik og Miljø, og Rabih Azad-Ahmad (B), der er rådmand for Kultur og Borgerservice.

Aarhus Kommune vedtig sidste efterår, at man i løbet af 2023 vil udbyde muligheden for at være investor i et kommende arealudviklingsselskab for Pier 3-området. Investor vælges på baggrund af kompetencer og ressourcer samt evnen til at besvare de temaer, som opstilles i udbudsmaterialet – herunder også indholdet fra borger- og interessentinddragelsen.

For de kommende investorer i det arealudviklingsselskab, der skal udvikle Pier 3, betyder kataloget derfor, at både visionsplanen og udbudsmaterialet for området vil skulle forholde sig til, hvordan det kan omdannes til proces og projekter.

Læs mere Ny model: Aarhus vedtager arealudviklingsselskab til 106.000 kvm

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder