Kalvebod Brygge 32 i København, hvor Kammeradvokaten/Poul Schmith holder til, er ejet af svenske Corem. Foto: Google Maps

Pressede svenske ejendomsselskaber vil ikke sælge ud af danske ejendomme

De investorer, der havde håbet på at samle nogle danske ejendomsporteføljer op i kølvandet på den krise, som mange svenske ejendomsselskaber er havnet i som følge af de kraftigt stigende renter, kan godt glemme det.

Sådan lyder beskeden fra en række selskaber, som Finans har talt med. De siger stort set samstemmende, at de ikke har i sinde at sælge ud af deres danske besiddelser, uagtet at nogle af dem godt kunne bruge lidt ekstra økonomisk polstring i forbindelse med, at en del obligationslån står til at skulle fornys.

Tværtimod giver flere af dem – blandt andet Castellum udtryk for, at de agter at blive i Danmark på lang sigt.

– Vi har ingen planer om at sælge vores danske flagskibsejendomme. Tværtom forventer vi på den lange bane at vokse i Danmark. Jeg kunne godt forestille mig, at vi igen ville købe noget. Ikke i år, men måske i 2024 eller 2025, siger Bettina Lange, landechef for Castellum i Danmark, til Finans.

Også hos Corem, der i efteråret, solgte en del af sin svenske portefølje fra til Blackstone, afviser adm. direktør for Corem Denmark, Andreas Kjærgaard Lange, at der er frasalg på vej.

Søren Kempf Holm, der er adm. direktør i Wihlborgs Danmark, fastslår, at man i Wihlborgs ikke er presset og i øvrigt har kapital til at matche de danske investeringer på sammenlagt én milliard kroner, som selskabet foretog sidste år.

– Jeg er en lille smule træt af, at svenske ejendomsselskaber puttes ned i en stor kurv. Der er faktisk nogle nuancer og forskelle, når det kommer til finansiering af ejendomshandler, siger han til Finans.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder