Sådan kommer den nye Gule By til at se ud. Illustration: Urban Power.

Byrum omkring Høje Taastrup Station skal gennemrenoveres

De gule ejendomme, der omkranser Høje Taastrup Station og i mange år har været et fælles byrum, bliver nu opgraderet. Det skal i stedet gøres grønt, og det har arkitektselskabet Urban Power udarbejdet en skitse for.

Det nye område skal skabe et grønt, indbydende og varieret byrum omkring stationen på 16.000 kvm, som er fordelt mellem områderne ved Nordtorvet, Banebroen og Sydtorvet.

Skitsen er nu blevet offentliggjort, og de tre grundejere Wihlborgs, ATP og DSB er nået til enighed om at igangsætte første etape ved Sydtorvet.

– Den gule by er ikke nogen almindelig bydel. Vi kan kun forandre og udvikle den karakteristiske murstensby, hvis bydelens ejere vil være med og bidrage aktivt. Det har heldigvis været tilfældet, og jeg er stolt af dette unikke eksempel på offentlig-privat samarbejde om byudvikling, siger Kurt Scheelbeck, som er fungerende konservativ borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

 

Sydtorvet set ovenfra. Illustration: Urban Power.

 

Under første etape bliver det med Wihlborgs som bygherre. Transformationen af Sydtorvet bliver realiseret med i alt 8 mio. kr. fra Høje-Taastrup Kommune og 8 mio. kr. fra Wihlborgs.

– For os er det vigtigt at kunne bidrage til en forskønnelse af byen. Vi ønsker at skabe attraktive forhold for vores nuværende og fremtidige lejere og byens brugere, så det er fantastisk, at det nu er ved at lykkes, siger Johan Tofte, der er porteføljechef hosWihlborgs.

Høje-Taastrup Stationsby blev indviet af Dronning Margrethe II og daværende trafikminister Arne Melchior i 1986. Høje-Taastrup Station har dagligt 20.000 afgange, ankomster og omstigninger. I Den Gule By er der mere end 5.000 arbejdspladser.

Man forventer, at første spadestik tages senere i 2023. Herefter er det planen, at projekterne Nordtorvet og Banebroen kan begynde. De udføres i samarbejde med ATP og DSB.

Læs også Nyt kontorhus med en projektsum på godt en halv milliard kr. på vej i Høje Taastrup C

Læs også Høje Taastrup C udvider med over 100.000 kvm kontor

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder