Olympus nye kontor i Danmark. Foto: EDC Poul Erik Bech.

Japansk medtech-kæmpe flytter ind i Søborg-domicil

Virksomheden Olympus, som tidligere har været kendt for sine kameraer, men som nu fokuserer på med-tech, har lejet sig ind i kontorlokaler på 1.200 kvm på Knud Højgaards Vej 2 i Søborg.

Det er Alfa Development, som har udviklet og ejer ejendommen, der rummerer 4.344 etagemeter og dermed er en del større end Olympus’ hidtidige danske hovedkontor i Ballerup, som var 2800 kvm stort.

– Vi lejer os ind i Alfa Developments unikke kontorlejemål som en del af en større transformation, hvor vi går fra et fokus på kameraer og B2C-segmentet og over til medicinsk teknologisk udstyr og B2B-segmentet – fortsat som en videnstung og nytænkende virksomhed. Derfor har vi i en længere periode ledt efter et domicil, der er mere tilsvarende med vores nye setup. Vi har blandt andet ikke længere et reelt behov for den lagerplads, som vi har i dag, og så ville vi gerne optimere arbejdspladsen og arbejdsmiljøet på en række parametre – især ovenpå på de tendenser, der er kommet på bagkant af coronapandemien, siger Regional Business Unit Manager, Kristian Arp Regnersgaard, Olympus Nordics & the Netherlands, og fortsætter:

– Vi har fundet det helt rigtige match i de nye rammer. Ejendommen har opfyldt alle vores ønsker i forhold til pladsbehov, indeklima og udseende. Det var vigtigt for os at finde et grønt og bæredygtigt kontor, hvor vi kan understøtte menneskelig interaktion og skabe et rart og godt miljø for vores medarbejdere, siger han.

Konkurrerer med hjemmekontoret
Hos Alfa Development har man forsøgt at skabe et kontor, som skal kunne konkurrere med hjemmekontorets komfort.

– Ovenpå corona er kravene til arbejdspladser og arbejdsmiljø ændret markant. Medarbejderne er blevet vant til hjemmearbejde, og det betyder helt konkret, at virksomheder og kontorerne nu skal konkurrere med det, folks eget hjem kan tilbyde. Vores fokus og mål har derfor været at skabe et kontor, hvor alt er centreret om medarbejderne og deres trivsel, siger Balder Nikolai Kringelbach, Investment Manager i ALFA Development.

Det er CBRE, som har stået for udlejningen af kontoret, mens EDC Poul Erik Bech har repræsenteret Olympus.

– Olympus er et godt eksempel på en prægende tendens på markedet for kontorejendomme. Der bliver i stigende grad stillet større krav til fleksible, moderne og inspirerende kontormiljøer, hvor faciliteterne er i topklasse og kan fungere som gulerod i rekrutteringsprocessen, siger Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations, EDC Poul Erik Bech.

Læs også – Vi skal byde på det meste, der rører sig i markedet

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder