Hotel d’Angleterre. Foto: Hotel d’Angleterre

D’Angleterre brager igennem efter hårde coronaår

Et af Danmarks mest kendte luksushoteller, d’Angleterre, er tilbage på ret kurs igen efter nogle hårde år under coronakrisen. Selskabets regnskab for 2022 viser nemlig, at hotellets gæster fra fjern og nær har fået smagen for luksus tilbage, efter at landet blev genåbnet.

Hotellet kan se tilbage på et år, hvor overskuddet endte på knap 25,7 millioner kr. efter skat. Det er en klar forbedring i forhold til 2021, hvor selskabet skrabede bunden med 262.000 kr. og langt bedre end rædselsåret 2020, hvor selskabet måtte indkassere et negativt årsresultat på 16 millioner kr. Samtidig er bruttofortjenesten næsten fordoblet til 144 millioner kr. sammenlignet med 2021, hvor tallet var 87 millioner kr.

Det store overskud kommer ovenpå et år med økonomisk usikkerhed.

– Da de lokale og internationale restriktioner blev ophævet i første kvartal 2022, vendte efterspørgslen tilbage og oversteg niveauet fra før covid-19, dog med nyt forretningsmix, hvilket var positivt, da ledelsen forventede at opnå samme niveau som i 2019 i 2022, står der i ledelsesberetningen. Den fortsætter:

– De økonomiske resultater sammen med de årlige gæste- og medarbejdertilfredshedsniveauer viser, at ledelsen, takket være fokus på langsigtet engagement i kvalitet, har navigeret succesfuldt igennem disse udfordringer. Høj inflation og stigende driftsomkostninger på energiområdet samt andre områder har også bidraget til usikkerheder.

Udover hotellet rummer ejendommen på Kongens Nytorv også michelinrestauranten Marchal og champagnebaren Balthazar.

Optimismen fylder 

De økonomiske bekymringer fylder stadig i 2023. Men hotellets ledelse ser trods alt frem mod resten af året med positive briller.

– Når vi ser ind i 2023, er vi optimistiske i forhold til det fremtidige forretningsniveau og udviklingen på de internationale markeder. Derfor forudsiger ledelsen lignende forretningsniveau som i 2022. København har som destination yderligere styrket sin position og fortsætter med at vækste. Vi er dog forsigtige grundet fortsat stigende omkostninger og inflation, som ledelsen adresserer kontinuerligt. Nye koncepter, der blev lanceret i 2022, havde deres første fulde år og vækster endnu. Koncepterne vil fortsat udvikle sig i de kommende år, står der i ledelsesberetningen.

Hotel d’Angleterres nøgletal for 2023. Kilde: d’Angleterre.

Læs også Kendt københavnsk hotel topper ny handelsliste

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder