AnnaCarin Grandin er adm. direktør i Coor. Foto: Coor

7 ud af 10 har svært ved at få medarbejderne tilbage på kontoret

Langt de fleste arbejdspladser har efter coronanedlukningerne omfavnet hybridarbejde og tilbyder medarbejderne at arbejde hjemme.

Men samtidig er der kommet en erkendelse af, at man er nødt til at indrette kontorerne anderledes og bedre, hvis man gerne vil have medarbejderne tilbage på kontoret.

Det viser en rapport om fremtidens arbejdsplads, som facility management-udbyderen Coor har udarbejdet, og som blandt andet baserer sig på en rundspørge blandt en lang række arbejdsgivere og ansatte.

Den viser blandt andet, at 7 ud af 10 af de adspurgte firmaer har problemer med at få medarbejderne tilbage på kontoret, og det kalder ifølge AnnaCarin Grandin, der er adm. direktør for Coor, på en anderledes tilgang til kontorindretningen.

Behov for at kunne fokusere
Hun noterer sig, at støj og manglende muligheder for at kunne arbejde i særlige rum tilpasset fokuseret arbejde er blandt de vigtigste årsager til, at nogle ansatte foretrækker hjemmearbejde.

–  Jeg har længe været overbevist om, at fremtidens kontor ville være baseret på vores menneskelige behov for social interaktion. Men nu ser vi også vigtigheden af at kunne fokusere. Rapporten viser, at det er det, medarbejderne gerne vil have mere af på kontoret, siger hun.

Undersøgelsen viser også en øget efterspørgsel efter services som blandt andet kantineordning og mulighed for at få barista-kaffe. Og hvis man forstår at imødekomme sådanne behov, mener AnnaCarin Grandin også, at arbejdspladsen bliver tilstrækkeligt attraktiv til, at medarbejderne vender tilbage.

– Kontoret vil fortsat være et sted, vi tager hen for at socialisere, arbejde fokuseret og smalltalke hen over en kop kaffe. Jeg er overbevist om, at kontoret fortsat vil være stedet, hvor virksomheder bygges, nye ideer fødes og livslange venskaber udvikles, siger AnnaCarin Grandin.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder