Scandinavian Center er placeret midt i Aarhus med Musikhuset som nabo og Rådhuset som genbo.

Investeringer skal give nyt liv til central Aarhus-ejendom

Beliggenheden i hjertet af Aarhus kunne ikke være meget bedre, men alligevel har Scandinavian Center aldrig rigtigt fået udfoldet sit potentiale. Nu vil ejerne af centret -Sampension, Danica og ATP Ejendomme -ifølge Børsen dog investere yderligere i håb om at få endnu mere aktvitet i centret, der hovedsageligt består af et hotel og et kongrescenter.

Med hjælp fra arkitekterne hos Aart og entreprenøren Nordstern er der udarbejdet et visionsoplæg, der skal føje nye bygninger til en renovering af ejendommen samt et par tilføjelser til de eksisterende bygninger. Det drejer sig blandt andet om et stort boligbyggeri på parkeringspladsen foran centret og en bygning beregnet til danseteater på bagsiden.

Direkte forbindelse til Godsbanen
Prisen for at føre planen ud i livet er der endnu ikke regnet på i detaljen, men ejerkredsen mener, at der er gode argumenter for at give centret et løft.

– Vi vil gerne være med til at skabe endnu mere liv i området. Og her kan centerets passage især bidrage som et vigtigt bindeled mellem det centrale Aarhus omkring rådhuset og alt det nye, som er skudt op ved Godsbanen, siger Martin Rauhe Pedersen til Børsen. Foruden at være senior porteføljemanager i Sampension er han også bestyrelsesformand for centret.

Han afviser, at der skal gøres endnu et forsøg på at kickstarte ejendommens butikslejemål, der siden indvielsen har døjet med tomgang og manglende kunder. Men han ser gode muligheder for et øget afkast, hvis det planlagte boligbyggeri kan gennemføres.

– Boligejendomme med den beliggenhed er jo svære ikke at gøre til en god investering, siger Martin Rauhe Pedersen.

Scandinavian Center har tidligere investeret i boliger, da man for nogle år siden omdannede 11.000 kvm kontor til lejligheder på mellem 60 og 120 kvm . Læs mere her: Markant pensionsejet ejendom i Aarhus bliver konverteret til boliger

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder