Ejendommen i Vejen, som Danish Crown har købt af Skare Group. Den omfatter 14.000 kvm bygninger. Foto: Danish Crown

Danish Crown køber 14.000 kvm industriejendomme af konkursramt kødkoncern

14.000 kvm industribygninger på en 120.000 kvm stor grund har skiftet ejer, efter at Danish Crown har købt de produktionsfaciliteter i Vejen, som kødkoncernen Skare Group hidtil har benyttet.

Skare-koncernen begærede på grund af økonomiske problemer sig selv konkurs i begyndelsen af februar, og det er i den forbindelse, at det blev forsøgt at finde en køber af ejendommen.

Det er Skare Groups ejer, Kurt Skare, der personligt har ejet produktionsanlægget og altså er sælger. Parterne ønsker ikke at oplyse købesummen.

– Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer, siger Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown. 

Vil starte en anden produktion op
Danish Crown overtager ejendommen uden udstyr og inventar, idet man ønsker at starte en anden produktion op end den, der var der i forvejen. Først om et år forventes der igen at blive forarbejdet kød på ejendommen.

– Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan, siger Jais Valeur, der er adm. direktør i Danish Crown.

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder