Adm. direktør Flemming V. T. Rasmussen til højre på billedet. Foto: JCN Bolig.

JCN Bolig forventer at mere få travlt efter konkurrenters konkurser

Andet halvår af 2022 var en urolig tid for ejendomsbranchen, som var plaget af krig, inflation og volatile markeder. Men den aarhusianske totalentreprenør JCN Bolig er et af de selskaber, som kom helskindet igennem 2022 med sorte tal på bundlinjen.

Selskabet lander et resultat før skat på 26,9 millioner kr. ud af en omsætning på 705 millioner kr. I 2021 var tallene henholdsvis 20,6 millioner kr. og 684 millioner kr. Ledelsen betegner regnskabet som godkendt.

– Vi oplevede som alle andre et stop i markedet i forbindelse med den finansielle uro. Der gik dog ikke lang tid, før vi derefter fik ikke blot mange, men også meget seriøse henvendelser fra bygherrer og investorer. Vores strategi om at drive en bæredygtig og finansiel sikker virksomhed med lav risiko er ramt spot on i det aktuelle marked. Vi er det sikre kort. Med udgangspunkt i de henvendelser har vi allerede lavet et par store kontrakter, og det vil blive fulgt af flere store og ret markante kontrakter i kommende halve år. 2024 ser derfor allerede meget spændende ud, siger Palle Breindahl, der er økonomichef, JCN Bolig.

Et af JCN’s nævneværdige projekter i 2022 var opførslen af 333 mikroboliger i København. Selskabet blev af NPV hyret til opførslen af ejendommen i Sydhavnen, som omfatter 11.543 kvm bolig samt 1,300 kvm kælder til cykelparkering og depotrumme.

Konkurser mindsker antallet af konkurrenter 

JCN Bolig forventer en øget vækst de kommende år. Selskabets ordrebehandling er sammensat i en facon, hvor man regner med at fortsætte i samme tempo som i 2022. Dog vil tempoet blive sat gevaldigt op i 2024.

– Omsætningsmæssigt er vi lidt under budget som følge af, at et par investorer trak følehornene til sig ved rentestigningerne medio året. Det til trods er jeg yderst tilfreds med det finansielle resultat. Siden vores boligspecialisering så lyset, har vi indfriet de finansielle mål hvert år. De nærmeste konkurrenter er tæt på halveret i årets løb i form af konkurserne hos bl.a. JFP, Q-Construction, STB Byg, Adsbøll, m.fl. Vores markedsposition er med andre ord blevet kraftigt forbedret. I et så udfordret marked skal man være meget tilfreds med at indfri budgetterne, siger adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen, JCN Bolig.

Læs også NPV finder entreprenør til 333 mikroboliger i København

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder