Det kommende Scandic-hotel på Aarhus Ø. Illustration: BIG.

NCC skal bygge BIG-hotel for 1,3 milliarder kr. på Aarhus Ø

Det har længe været på tegnebrættet, og nu ser der for alvor ud til at ske noget på Aarhus Ø, hvor et stort hotelbyggeri er på vej til at blive en realitet.

I hvert fald har NCC fået hovedentreprisen på byggeriet af det 18 etager høje hotel, som er tegnet af BIG. Opgaven har ifølge NCC en værdi af 1,3 milliarder kr., og arbejdet påbegyndes i april i år.

Til gengæld kommer der heller ikke til at mangle noget. Hele 342 værelser får hotellet foruden 16.000 kvm kontor og en parkeringskælder i to etager.

Skybar og wellness
Desuden får hotellet en skybar på øverste etage og et kæmpestort wellnessområde på 2000 kvm fordelt på tre etager, ligesom der også vil være restauranter, butikker og taghave. ligesom der også vil være en udvendig trappe, som alle, der ikke er gæster på hotellet, har lov at benytte.

Det bliver Scandic, der skal drive hotellet, som først forventes at stå færdigt i 2026 og som ejes af selskabet Bassin 7 Erhvervs Aps, der har Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, Rune Kilden og Stine Hindby i ejerkredsen.

– Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet, siger Mogens Nielsen, der er direktør i NCC Building Vest.

Rambøll er rådgivende ingeniører på projektet, MOE er brandingeniører, mens arkitekterne fra Stylt har stået for den indvendige indretning.

Det store hotelbyggeri skulle oprindeligt være åbnet i 2024, men Corona forsinkede processen, og derfor måtte ibrugtagningstidspunktet først rykkes til 2025, mens man altså nu satser på en åbning i 2026.

Læs mere: BIG-hotel på Aarhus Ø bliver forsinket

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder