Adm. direktør og partner Erik Andresen, Nordicals. Foto: Nordicals.

Nordicals melder sig i datakampen

Under Corona fik flere programmører og udviklere øje på ejendomsbranchen, der længe var gået under radaren i forhold til at formidle og samle data. Det skabte blandt andet Resights og Estaid. Efterfølgende har flere aktører i branchen valgt at lancere egne datauniverser som for eksempel RED Cushman Wakefield, der har stiftet dataselskabet Redata med transaktionsdata og Newsec, der i november 2021 lancerede Newsec Maps.

Nu melder også Nordicals sig i kampen og lancerer et nyt datadrevet, digitalt koncept under navnet Nordicals Foresight, der skal stille data og analyser til rådighed for ejendomsbranchens aktører.

– Vi ønsker at skabe et univers, hvor vi samler al relevant viden og indsigt om ejendomsmarkedet, så branchens aktører kan skabe sig et overblik over, hvad der definerer dagens ejendomsmarked, men i høj grad også, hvad der driver morgendagens, siger  adm. direktør Erik Andresen, Nordicals.

Han er blevet inspireret til det nye koncept i forlængelse af seneste års turbulens i verdensøkonomien og på ejendomsmarkedet.

– De markante skift i økonomien og på ejendomsmarkedet har skabt et endnu større behov for, at ejendomsbranchens aktører konstant kan holde sig opdateret på markedet. Det behov har Nordicals ønsket at imødekomme ved at stille en større del af organisationens data og analyser til rådighed, oplyser han.

Det nye initiativ bliver kaldt Nordicals Foresight men er dansksproget. Det indeholder analyser af transaktionsdata og klassiske markedsdata samt af samfundsfaktorer som økonomi, demografi og megatrends, der påvirker ejendomsmarkedet.

– Ejendomsmarkedet er jo så meget mere end afkast, leje og tomgang. Ejendomsmarkedet hænger tæt sammen med økonomien, med den demografiske udvikling og med forskellige megatrends. Derfor vil universet indeholde prognoser på den økonomiske udvikling, perspektiver på flyttemønstre til klassiske markedsdata og analyser af transaktionsmarkedet, siger Erik Andresen.

Sammenkobling af data
Selvom der både inddrages klassiske ejendomsdata og en række forskellige påvirkningsfaktorer, så har ambitionen ikke været at samle mest mulig data, men derimod at sammenkoble den mest relevante data i overskuelig form.

Nordicals Foresight indeholder data på landsplan, men også på lokalt niveau i form af underkonceptet CityForesight, der giver mulighed for at dykke ned i data på alle de 24 byer, hvor Nordicals er tilstede med en forretning.

Læs også Newsec lancerer ny platform til ejendomsdata

Læs også Kampen skærpes – RED vil via Redata også sælge ejendomsdata

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder