Brassøvej 22. Foto: Lokalbolig projekt.

Årets hidtil største handel: Britisk fond køber 324 Aarhus-lejligheder

Det har været småt med store ejendomshandler i år indtil videre, men det gør britiske Round Hill Capital nu noget ved.

Selskabets European Residential Income Fund II har købt tre ejendomme med sammenlagt 324 lejeboliger af norske Pareto Securities til en pris lige i overkanten af 600 millioner kr.

Det er Round Hill Capitals første selvstændige investering i Danmark og den største ejendomshandel i år indtil videre.

Ejendommene er beliggende i Aarhus-forstæderne Tilst og Risskov. Der er tale om et-, to- og treværelseslejligheder med et samlet areal på mere end 21.000 kvm. Hovedparten af dem – 276 for at være helt præcis – ligger på Pollenvænget og Honningvænget i Tilst på den tidligere Gasa-grund, mens resten har adresse på Brassøvej i Risskov.

“Ekstremt attraktiv” pris
Alle lejlighederne lever op til Round Hill Capitals krav om at være “moderne boliger med god energimærkning i førende europæiske byer med stærke udbuds- og efterspørgselsfundamentaler”. Lejepriserne i porteføljen ligger i et niveau på 1.650-1.750 for de mindste lejligheder.

– At sikre os disse aktiver uden, at de har været sat offentligt til salg, til en pris, som vi betragter som ekstremt attraktiv i det nuværende marked, viser vores evne til at opsøge og finde muligheder med stærke afkastmuligheder samtidig med, at vi er en troværdig og pålidelig køber på et tidspunkt, hvor økonomien er udfordret, siger Michael Bickford, der er adm. direktør for Round Hill Capital.

Hos Pareto er man tilfreds med netop at have fundet en køber på et tidspunkt, hvor markedet er underdrejet ikke mindst på grund af de hurtige rentestigninger den seneste tid.

– Frasalget har sikret vores investorer en tilfredsstillende exit og understreger styrken ved vores moderne boligejendomme i høj kvalitet i områder med stærke underliggende demografiske trends, siger Frederik Kock, der er Equity Partner i Paretos danske afdeling.

Udlandet har fokus på Danmark
Round Hill Capital blev rådgivet af CBRE, Kromann Reumert, Deloitte og Cowi. Pareto blev assisteret af Bech-Bruun, Grant Thornton, Emcon og Colliers.

Hos sidstnævnte siger partner Anders Holm om handlen:

– Transaktionen bekræfter en igangværende trend, hvor vi ser stærke, professionelle og udenlandske investorer, som fokuserer på områder med stor vækst uden for København. I dette tilfælde med en investor, som indtræder på det danske marked med en investering i Aarhus, siger han.

Årets hidtil største transaktion var Arp-Hansen Gruppens køb af ejendommen på Jernbanegade/Rådhuspladsen, hvor hotellet The Square holder til. Læs mere her

På boligmarkedet har amerikanske Nuveen købt 84 rækkehuse i Lynge, Trekroner, Solrød og Køge på sammenlagt 9500 kvadratmeter for 250 millioner kr. af Casa Nord og CEC Group Holding. Læs mere her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder