Troels Lund Poulsen på Estate Outlook 2023. Foto: Estate Media.

Økonoministeren om huslejeloftet: – Vi har slugt en kamel

– Det er ikke nogen hemmelighed, at Venstre var kritisk overfor midlertidigt huslejeloft. Der har vi valgt at sluge den kamel og ikke kunne vride os ud af.

Sådan indledte Troels Lund Poulsen sit oplæg om ejendomsbranchens politiske situation. Selvom han blankt indrømmer, at Venstre ikke fik alle deres ønskepolitik igennem, lægger han vægt på afskaffelsen af lagerbeskatning som et lyspunkt for ejendomsbranchen i den nye regeringskonstellation ligesom han opsummerede, hvad der ellers har været politisk drøftet og som samtidig angår ejendomsbranchen.

– Vi har brugt kræfter på at afskaffe lagerbeskatningen, for det ville blive en dyr omgang for branchen, og så har vi kæmpet for bedre vilkår for generationsskifte. På den måde har vi rakt ud til nogle af jer, som sidder her i lokalet, sagde Troels Lund Poulsen.

Han fik ros af flere deltagere for at gå med i regeringssamarbejdet. Og han erkendte, at ejendomsbranchen har været en ideologisk slagmark i flere år mellem rød og blå blok, men det er der basis for at ændre nu, hvor der er en bred regering i Danmark.

Vil begynde politisk udspil
Ifølge Troels Lund Poulsen kommer der snart nye politiske tiltag, som blandt andet kommer til at omhandle et boligpolitisk udspil.

– Lejelovgivningen har været en politisk kampplads igennem mange år, og mit budskab er, at vi nu i fællesskab prøver at finde nogle løsninger, som er balancerede.

Fra salen fik Troels Lund Poulsen spørgsmålet om, hvorvidt det er problematisk, at de meget omtalte ejendomsvurderinger nu igen er blevet yderligere forsinket. Og oven i købet kan man opkræve betalingen med tilbagevirkende kraft.

– Spørgsmålet omkring erhvervsejendomme er en svær sag, men jeg er optimistisk i forhold til, at vi nu får taget hånd om hele problematikken med ejendomsvurderingssystemet generelt. Men jo længere man sparker den bold ned ad vejen, desto sværere bliver det. Hele ejendomsvurderingen har været kompleks – og også, hvordan man gør det – men det er mit håb, at vi kan lande den snart, sagde Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen blev også spurgt, om baggrunden for at lægge planloven i Kirkeministeriet.

– Louise Schack Elholm (V), som nu sidder med det, er en erfaren parlamentariker, og hun får tid til området, så det ligger et godt sted. Men vi snakker jo også sammen, og jeg har for eksempel god erfaring med planloven både som miljøminister og erhvervsminister i regeringen fra 2015-2019. Samtidig er det også et område, som man kan forvente vil blive drøftet i regeringens koordinationsudvalg, hvor jeg også har plads, sagde Troels Lund Poulsen.

Læs mere fra konferencen Estate Outlook 2023 i artiklen Hjemmearbejde får ikke kontormarkedet til at skrumpe

Læs mere Her er den nye social- og boligminister

Læs også Redaktørens blog Vild nedprioritering af ejendomsområdet

Læs også Estate Media mener: Få ting for ejendomsbranchen

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder