Byggesagsbehandlingstiderne er nu blevet markant reduceret på kort tid. Foto: Odense Kommune.

Ventetiden på byggesager i Odense er halveret

Ventetiden på at få behandlet en byggesag i Odense Kommune bevæger sig i den rigtige retning. I foråret 2022 var sagsbehandlingen for byggesager 24 uger, men nu er den reduceret til 12 uger.

Bunken af ventende sager er også faldet tilsvarende fra 500 i sommerferien til knap 200. Det er sket, efter at Odense Kommune har i mange år ellers har haft svært ved at kunne efterkomme efterspørgslen på byggesagsbehandlinger i byen.

Det vækker jubel hos Søren Windell (C), der er rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense.

– Jeg er både glad og stolt over, at det er lykkes at få nedbragt sagsbehandlingstiden så markant. Der skal lyde en særlig tak til medarbejderne, der har knoklet for at komme i bund med sagerne. Jeg glæder mig også over, at der fortsat er stor interesse for at bygge og udvikle vores by. Vi befinder os i en udfordrende tid i byggebranchen, men vi kan altså se, at Odense har en solid position som storby, som mange fortsat ønsker at investere i, siger han.

Ifølge Odense Kommune har økonomisk afmatning i form af stigende inflation og øgede byggeomkostninger betydet, at antallet af byggesager faldet småt henover den seneste tid, men det er ikke hovedårsagen til, at det er lykkedes at få ventetiden bragt ned.

Fejl blev screenet
For at komme sagsbunken til livs satte Odense Kommune flere initativer i værk. Sidste år lavede byggesagskontoret en indsatsuge, hvor alle forespørgsler blev besvaret og screenet for fejl og mangler i ansøgningen.

I september 2022 vedtog Odenses By- og Kulturudvalg en handleplan for byggesager, som skulle reducere sagsbehandlingstiderne. Det betyder blandt andet, at der i 2023 vil blive indført tilfredsmålinger blandt ansøgere med byggesager, og der vil også blive ansat yderligere to årsværk til at behandle byggesagerne.

– Det tager tid at vende en supertanker, men vi er i gang med at vise, at det kan lade sig gøre med et langt, sejt træk. Vi får flere og flere positive tilbagemeldinger, og vi bygger vores indsats ud fra dialog og samarbejde med byggebranchen og andre vigtige samarbejdspartnere, siger Søren Windell.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder