Fra venstre på billedet: Lars Hetland, partner i Rubow, Henriette Fischer Juul, chef for Rubow arkitekters afdeling for Landskab & Bystrategi og Mads Dyssel Engel, direktør hos Rubow. Foto: Rubow.

Rubow Arkitekter overtager landskabsarkitektfirma

Alle arkitekter fra landskabstegnestuen Lassen Landskab er blevet en del af Rubow arkitekter, der dermed styrker sine kompetencer indenfor Landskab & Bystrategi. De to arkitektfirmaer har allerede samarbejdet på en lang række projekter gennem årene, herunder både almene helhedsplaner samt nybyggeri, skoler, børnehaver og byprojekter.

Lassen Landskab er stiftet i 1998 og yder rådgivning inden for planlægning og projektering af landskabsprojekter. Tegnestuen har siden 2011 været ejet af Henriette Fischer Juhl, der nu bliver chef for Rubow arkitekters afdeling for Landskab & Bystrategi. Ved årsskiftet flyttede de nye kollegaer ind på Rubow arkitekters kontor i Bredgade i København. Rubow arkitekters afdeling for Landskab & Bystrategi, kommer fremover til at tælle cirka 15 medarbejdere. – Vores nye kollegaer fra Lassen Landskab er utroligt gode til at arbejde integreret på tværs af bygning og landskab så de passer rigtigt godt ind i vores virksomhed både fagligt og kulturelt, siger direktør Mads Dyssel Engel, Rubow Arkitekter.

Henriette Fischer Juhl glæder til at træde i stilling som ny leder på området.

– Rubow arkitekters medarbejdere udgør et fagligt engageret, ansvarsbevidst og kreativt team, som er positive, imødekommende og tager imod nye udfordringer med stor glæde – det er egenskaber vi er fælles med vores nye kollegaer om. Sammen kan vi styrke vores fælles faglige platform, så vi kan yde endnu bedre rådgivning indenfor for Landskab & Bystrategi med fokus på sundhed, bæredygtighed og plads til alle, siger Henriette Fischer Juul.

Følger stor trend 

Rubow arkitekter blev i 2021 solgt til den norske rådgivningsvirksomhed Norconsult, der med mere end 5000 ansatte er Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele verden.

Konsolideringen følger en rød tråd i kølvandet på, at en række større arkitektfirmaer i Danmark i 2018-2019 blev solgt – i overvejende grad til rådgivende ingeniørvirksomheder. Det gælder for eksempel Arkitema, Årstiderne, Kant, Henning Larsen og netop Rubow. Efterfølgende har flere af de store salg resulteret i en yderligere konsolidering via opkøb af mindre arkitektfirmaer i lighed med Lassen Landskab. I Lassen Landskabs allersidste regnskab for 2021, havde arkitektfirmaet et underskud på knap 70 tusind kr. Resultatet blev også betegnet som “ikke tilfredsstillende” i ledelsesberetningen.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder