De røde markeringer viser hvor det nye område skal ligge. Foto: Metroselskabet.

Tre teams skal konkurrere om stort byudviklingsprojekt i Valby

Metroselskabet har løftet sløret for, hvilke de tre teams, som skal konkurrere om at stå for helhedsplanen af  byudviklingen rundt om det kommende stationsområde København S.

De tre teams er sammensat som følger:

  • C.F. Møller med 1:1 Landskab, Arki Lab, Atkins DK og Atkins Limited
  • Cobe med Arup, Urban Creators, 103, Absalon & Co og Metropolitan Metaculture
  • Holscher Nordberg med Adept, Lytt, MOE og Realise

Stationen, som i dag går under navnet Ny Ellebjerg, skal i fremtiden være en af Danmarks største togstationer, som bliver knudepunkt for en metrolinje, tre s-togslinjer, regionale og internationale toglinjer til Tyskland og Sverige. Stationen kommer endegyldigt til at hedde København S i 2023.

Området omkring stationen skal udvikles, så det kommer til at indeholde boliger, erhverv, butikker og andre funktioner, som skal være med til at skabe et levende og pulserende byliv rundt omkring den nye megastation. Vinderforslaget vil blive afsløret i sensommeren 2023, og den endelige helhedsplan bliver afsløret ultimo 2023.

Planen om at etablere et nyt byområde ved Ny Ellebjerg blev vedtaget af Folketinget, der vedtog den nye cityring-lov i 2018.

Tæt konkurrence
De kommende måneder skal de tre teams komme med hver deres bud på helhedsplan for området. Konkurrencen gennemføres sådan, at  hver deltagers afleverer sit bud, hvorefter der vil være en forhandling. Forslagene bliver vurderet af en jury bestående af repræsentanter fra Metroselskabet, Transportministeriet, samt et fagpanel og et rådgivende panel. Emcon og Grandville skal fungere som konkurrencerådgivere for Metroselskabet.

– Jeg ser frem til at samarbejde med de dygtige og kompetente teams om helhedsplanerne. Hele udviklingsarealet har en unik placering i forhold til effektiv kollektiv transport, og mange mennesker kommer til at arbejde, bo og færdes ved København Syd. Det giver potentiale for at skabe et attraktivt og klimavenligt byområde med et trygt og levende byliv, som kan udvikle både Valby og København positivt, siger Carsten Riis, adm. direktør i Metroselskabet.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder