Såda Illustration: Fælledby.

– En nervepirrende omgang

Nu kan byggeriet gå i gang. Nu skal byggeriet stoppe. Nu kan byggeriet gå i gang. Nu skal byggeriet stoppe.

For de allerfleste bygherrer og developere er det et mareridt, hvis byggepladsen ligger stille. Men det er et vilkår, som Fælledby – den sidste bydel i Ørestad i København – har måttet leve med i flere år.

– Det har været og er en nervepirrende omgang, for hver gang, vi står stille, så øger det omkostningerne, siger adm. direktør Erling Thygesen, Fælledby, der er et udviklingskonsortie ejet af Pensiondanmark og By & Havn.

Amager Fælled med markering af den kommende Fælledby, som får i alt 2.000 boliger skråt over for Bella Center på den anden side af Vejlands Allé. Foto: By & Havn

Det er ikke kun bygherren, der får øgede omkostninger. For både politiet og retssystemet har også brugt betydelige ressourcer på bydelen, der har ligget i krig med bevægelsen Amager Fælleds Venner lige fra gentagne behandlinger af sager om byggestop til aktivister i byggepladsens kraner.

Og på den anden side: En helt unik bydel, der måske ironisk nok i forhold til naturbekymringen, forventes at komme til at øge biodiversiteten markant, når den tidligere græsplæne bliver ændret til 60.000 kvm nye naturområder, 219.000 kvm fordelt på 2.000 boliger med plads til 5.000 indbyggere. Desuden kommer der en 5-sporet skole og to daginstitutioner.

Adm. direktør Erling Thygesen, Fælledby. Foto: Estate Media.

I Estate Magasins første udgave i år går vi tæt på projektet og ser på op- og nedture i vejen fra, at alt kører som det skal til en proces, der må karakteriseres som enhver bygherres økonomiske og praktiske mareridt.

Få indsigten i, hvordan et ellers veltilrettelagt byggeprojekt kan udvikle sig, når aktivister tager over i Estate Magasin No 1-2023.

Du kan få magasinet direkte i din postkasse fremover ved at tegne abonnement her

Læs også Fælledby-projekt sat på pause af byretten

Læs også Se billederne: Fælledby-projekt skal have det gode naboskab i centrum

Læs også Det var dengang…Pensiondanmark og By & Havn lettede over Fælledby-medhold

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder