Strøget i København. Foto: Søren Duran Duus

Rapport: Trods nedgang er København fortsat attraktiv at investere i

Det kan godt være, at aktiviteten på markedet for erhvervsejendomme herhjemme er droslet noget ned ved indgangen til det nye år, men det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at danske ejendomme – og særligt dem i København –  er mindre eftertragtede.

En analyse ved navn “Emerging Trends in Real Estate Europe 2023”, som er udarbejdet af PwC og Urban Land Institute, viser at København er den 14. mest attraktive by i Europa at investere i blandt 30 udvalgte byer. Det er fire pladser bedre end for et år siden.

– Den gode placering skyldes, at København opfattes som lavrisikoinvestering, der er lave renter og et stigende antal internationale investorer, der er med til at gøre ejendomsmarkedet likvidt, foruden – og det er nyt – at København er mindre afhængig af naturgas end Stockholm og Oslo, hedder det i rapporten, der er baseret på en europæisk rundspørge blandt mere end 1000 professionelle aktører.

Oslo skraber bunden
Her rangerer Stockholm som nummer 19, mens Helsinki ligger helt nede som nummer 25 i kraft af nærheden til Rusland. Oslo befinder sig på en 30. plads efter Istanbul på grund af de lokale spilleres dominans og afhængigheden af olie og gas.

Læs mere om rapporten i Estate Magasin #1 2023. Her får du også en indsigt i året, der gik i ejendomsbranchen og året, der kommer, med kig ind i både kontor, butik, bolig, logistik og hotelsegmentet. Magasinet er også fyldt med masser af læsestof, overblik over branchens vigtigste aktører og indblik i de største transaktioner i 2022.

Find magasinet i din postkasse eller tegn et abonnement her.

Du kan også finde magasinet online her og læse alle tidligere udgaver af Estate Magasin.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder