Kildedal Station skal i fremtiden være knudepunkt for en ny by på 44 hektar. Foto: Kontraframe

Kildedal-selskab stiller skrappe krav til kommende investorer

Det er ikke alle ejendomsprojekter, der uden videre kan få lov at blive opført i den kommende by Kildedal, der efter planen skal skyde op vest for Ballerup de kommende 10-15 år.

Arealudviklingsselskabet Kildedal P/S, der er ejet af Ballerup Kommune og Pensiondanmark i fællesskab, vil nemlig stille en række krav til kommende byggerier, når det gælder områder som bæredygtighed, biodiversitet og fællesskab.

Kravene er formuleret i et kvalitetsprogram, der skal endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen i Ballerup på et møde 30. januar.

– I programmet giver vi klare anvisninger til kommende bygherrer og investorer om, hvordan de skal bygge for at indfri vores ambitioner for Kildedal. De skal vælge materialer, som patinerer smukt og har et lavt CO2-forbrug, og samtidig dyrke biodiversiteten, fremme fællesskab og invitere kunsten ind som en integreret del af byudviklingen, siger Tim E. Halvorsen, der er projektdirektør for Kildedal P/S.

Krav til CO2-aftryk er lavere end de nuværende regler
Blandt kravene til de kommende byggerier finder man et maksimalt CO2-aftryk på 8,5 kilo per kvm per år. Det svarer til de krav, der bliver stillet til den kommende Fælledby på Amager og er 30 procent lavere end de gældende regler for nyt boligbyggeri.

– Vi vil skabe en by i balance, hvor mennesker kan leve i tæt samspil med naturen, dyrke en mere bæredygtig livsstil og indgå i meningsfulde fællesskaber. Derfor er vi glade for, at vi nu kan præsentere et så ambitiøst program til Ballerup Kommune og de mange mennesker, som skal leve og arbejde i Kildedal fremover. Det bliver et fantastisk sted at bo med de mange indsatser, der er lagt for dagen, siger Marius Møller, der er ejendomsdirektør i Pensiondanmark.

Forventningen er, at de første byggerier i Kildedal kan gå i gang i 2024.

 

Skitse af den kommende by, som Kildedal P/S forestiller sig, at den kommer til at se ud (klik for større billede).

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder