Thwe Square ligger på hjørnet af Rådhuspladsen og Jernbanegade i København.

Danica Pension sælger hotel ved Rådhuspladsen til hotelkoncern

Danica Pension har solgt hotelejendommen på hjørnet af Jernbanegade og Rådhuspladsen i København til Arp-Hansen Hotel Group, som selv står bag det firestjernede hotel The Square fra samme adresse.

Ejendommen er ifølge Resights solgt for 550 milllioner kroner. Danica Pension overtog ejendommen i 1994 til en ukendt pris.

The Square har 268 værelser og er ét af de mange hoteller og hostels, som Arp-Hansen gruppen driver. Tilsammen har de en kapacitet på mere end 5.000 hotelværelser og mere end 100 konferencerum og -sale.

Passer ikke ind i Danica-porteføljen
Danica Ejendomme har solgt ejendommen som et led i sin trimning af ejendomsporteføljen, hvor hoteller ikke er blandt de foretrukne ejendomstyper, forklarer adm. direktør Michael Nielsen.

– Vi er meget tilfredse med salget og har i mange år haft et glimrende samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group, og vi er glade for at de nu overtager ejerskabet. Der er flere fordele, ved at operatøren af hotellet selv ejer ejendommen. Og for Danica er salget med til at give vores pensionskunder et bedre afkast, siger han.

The Square har i øvrigt netop fået ny direktør, idet Karina Living overtog hovedansvaret for hotellet i begyndelsen af december.

Rådhuspladsen er prima beliggenhed
Arp-Hansen Hotel Group er Københavns største hotelkæde og opnåede i det coronaramte 2021 et resultat før skat på 14,7 millioner kroner. Ved den lejlighed blev værdien af selskabets hotelejendomme opgjort til knap 7,8 milliarder kroner.

Hotelgruppens administrerende direktør siger i forbindelse med salget:

– Vi har en klar strategi om at drive og eje hoteller og hostels på centrale beliggeheder i København og Aarhus, og alle, der har spillet Matador, ved, at Rådhuspladsen er prima beliggenhed at have hotel på. Vi har drevet The Square som lejere hos Danica i snart 20 år og er rigtig glade for nu at have denne ejendom i vores egen ejendomsportefølje, siger hun.

Læs om Arp-Hansen Hotel Groups senere regnskab i Københavns største hotelkæde tilbage i plus

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder