Greensquare Gardens var en del af milliardhandlen mellem Nrep og hollandske Orange Capital Partners.

Colliers: Nordiske transaktioner falder med 31 procent i 2022

2022 bliver året med den næsthøjeste transaktionsvolumen i Norden nogensinde, men det bliver langt fra et lige så godt år som 2021.

Sådan er konklusionen hos Colliers, som har udgivet en årsrapport over omfanget af handler i de nordiske lande.

Colliers vurderer, at der sammenlagt er handlet ejendomme for 49,2 milliarder euro i Danmark, Norge, Sverige og Finland i år. Det svarer til en tilbagegang på 31 procent sammenlignet med året forinden, hvor der blev handlet for mere end 71 milliarder euro.

Danmark går 18 procent tilbage
Kigger man isoleret på Danmark, nåede handelsomfanget op på 11,4 milliarder euro, svarende til 18 procents tilbagegang. Det er nådigere sluppet end i Sverige, hvor faldet lød på 42 procent, og faldet i Norge på 35 procent. Kun Finland oplevede fremgang, omend en beskeden en af slagsen på fire procent.

Mikael Söderlundh, der er Head of Research i Colliers Nordics, summerer året op som følger:

– 2022 begyndte stærkt med en rekordhøj transaktionsvolumen på 30 milliarder euro i løbet af første halvår, men så faldt den med 34 procent i andet halvår. Nedgangen skyldes til dels højere renter og dårligere udsigter for økonomien generelt, siger han.

Fjerdestørste handel er dansk
Colliers har også lavet en liste over de fem største enkelthandler i Norden. Her kommer Nreps salg af 110.000 kvm boliger til hollandske Orange Capital Partners i sommer ind på en fjerdeplads med en pris i omegnen af 700 millioner euro.

Læs mere om den handel her: Nrep sælger 1220 boliger til Orange Capital Partners

Hvad angår forventningerne til 2023 siger Bård Bjølgerud, der er adm. direktør for Colliers Nordics:

– Vi forventer et udfordrende første halvår, men gradvist forbedrede og stabiliserede ejendomsmarkeder ved udgangen af året. Når man går ind i et højrentemiljø, vil markedet tilpasse sig naturligt, og vi forventer at se nye investorer og interessante købsmuligheder, både når det gælder ejendoms- og virksomhedshandler, siger han.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder