Selskabsledelsen i Mangor & Nagel - en del af Aart. Fra venstre ses kreativ chef, partner og teamleder Claus Smed Søndergård, adm. direktør og partner Jakob Andersen samt tilbuds- og markedschef, partner og teamleder Søren Stoustrup. Foto: Kontraframe

Overskud dykker i Mangor & Nagel efter frasalg

Selvom regnskaberne for henholdsvis 2021 og 2022 ikke kan sammenlignes 1:1, fordi det nye årsregnskab kun dækker årets første ni måneder, er der ingen tvivl om, at bundlinjen i arkitektvirksomheden Mangor & Nagel – en del af Aart, som i april blev opkøbt af arkitektvirksomheden Aart – og derfor det forkortede regnskabsår – lander et stykke fra rekordoverskuddet i 2021.

Således viser den nye bundlinje et resultat før skat på 5,8 millioner kr. mod rekordoverskuddet på 13,5 millioner kr. året før, mens bruttofortjenesten lander på 67 millioner kr. i årets første tre kvartaler i 2022-regnskabet mod 83 millioner kr. i hele 2021.

Læs mere i Medarbejderbonus i Mangor & Nagel efter rekordoverskud

Resultatet er – ifølge adm. direktør og partner Jakob Andersen – et udtryk for, at Mangor & Nagel – en del af Aart er lykkedes med at indfri forventningerne til 2022 med moderat vækst på trods af en usikker markedssituation i byggeriet.

– Generelt klarer vi os godt og stabilt gennem en mere udfordrende periode, hvor vi har været gode til at omstille os til situationen. Vi har værnet om vores kerneydelser – særligt hos offentlige og almene kunder, hvor vi gennem mange år har opbygget en forståelse for både processerne, kompleksiteten og økonomien i projekterne, som sikrer, at de bliver gennemført, siger Jakob Andersen.

Fokusområder i 2023
En af årets største begivenheder var Aarts opkøb af Mangor & Nagel i april. Integrationsprocessen har siden foråret taget fart med en række aktiviteter, som er gået bedre end forventningen og hurtigere end planlagt, bemærker Jakob Andersen.

Læs mere i Arkitektfirmaer i handel: Aart overtager Mangor & Nagel

Læs også M&A-ekspert: Så meget har Aart givet for Mangor & Nagel

– Vi er landet solidt i den nye konstellation med Aart. Vi har formået at holde momentum i vores aktiviteter med fuldt fokus på kunder og projekter samtidig med, at vi har haft travlt med integrationen mellem de to virksomheder. Vi oplever, at medarbejderoptimismen stiger i takt med integrationen, og vi er så småt begyndt at opleve fordelene ved at dele kompetencer og viden på tværs kontorerne i hele Skandinavien, siger Jakob Andersen, der 1. oktober tiltrådte som adm. direktør i Mangor & Nagel – en del af Aart.

Læs mere i Ny direktør for Mangor & Nagel efter Aarts opkøb

I 2023 ser Mangor og Nagel – en del af Aart ind i et år med fokus på en fortsat integration med Aart og på at bevare en sund økonomi i forretningen.

– Vi glæder os over et stabilt resultat, og at vi med Mangor & Nagel ombord står solidt på Sjælland. Med årets resultat og den løbende integration har vi de bedste forudsætninger for en god og sund udvikling af vores fælles forretning i 2023, hvor vi holder fast i vores selvstændige position i branchen som den førende skandinaviske rådgiver inden for effektbaseret arkitektur, siger adm. direktør og partner Torben Skovbjerg, Aart.

 

Seneste årsregnskaber – Mangor & Nagel – en del af Aart

Kilde og tabel: Mangor & Nagel A/S’ årsrapport 2022 (Bemærk: Regnskabet i 2022 dækker kun 1.-3. kvartal)

Læs alle arkitektnyheder her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder