Fjordpynten. Billede: Stigsborg

Nordjysk boligbyggeri opnår høj interesse – udvikler ser positivt på projekt

I den nye Aalborg-bydel Stigsborg, der ligger nordenfjords i Nørresundby, har interessen for at bosætte sig været stigende. I Fjordpynten, som er et af de kommende almene boligprojekter i Stigsborg, er over halvdelen af 550 boliger allerede blevet udlejet inden projektet står færdigt i foråret 2023.

– Vi har oplevet en helt fantastisk efterspørgsel på Fjordpynten og har således allerede på nuværende tidspunkt udlejet lidt over halvdelen af alle boliger. Det er utroligt tilfredsstillende, at vi knap et halvt år før indflytning kan opnå så høj en udlejningsprocent, siger Ole Skovrider, der er direktør i ejendomsselskabet Erik Sørensen Byg, som har opført de 123 udlejningsboliger.

Samlet set, forventer man at Stigsborg-bydelen vil tage 20 år at færdigudvikle. Projektet blev etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en kommunal udbudsproces. Projektet skal resultere i 4.000 boliger fordelt over 400.000 etagemeter, som kan rumme cirka 7.000 indbyggere.

Den høje interesse for boligbyggeriet vakker glæde hos Anton Hessellund, som er adm. direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/ S.

– Vi er godt med i forhold til vores tidsplan, og det betyder, at der samlet set vil være omkring 550 indflytningsklare boliger i området inden sommeren næste år. Det er det foreløbige klimaks på 5-10 års forberedelser, og så er det jo glædeligt at opleve en så stor interesse for området, lyder det fra Anton Hessellund.

Fjordpynten bliver en del af området Stigsborgs Have.

Fjordpynten ovenfra.
Foto: Stigsborg

Frygter ikke udlejerflugt

Ifølge Ole Skovrider har udlejningspriserne ikke ændret sig i løbet projektets forløb på trods af forhøjet inflation og en presset ejendomsbranche.

Dog afviser han ikke, at den høje tilstrømning kan skyldes de høje renter, som har udelukket kommende lejere fra ejerboligmarkedet.

– Jeg tror helt klart, at det er en medspiller. Omvendt er der sikkert også nogle, som gerne vil sælge deres hus, men ikke har mulighed for det lige nu, som ellers gerne ville være flyttet i lejebolig, siger Ole Skovrider.

Frygter du så, at beboerne benytter Fjordpynten som en midlertidig base, indtil renterne falder igen? 

– Nej, det frygter jeg ikke. Det er ganske normalt. Det er markedsmekanismerne, som taler her. Der vil altid være nogle, som flytter ind i en lejebolig og sparer op, og så skal de videre på et tidspunkt. For os er det bedst, hvis en lejer bevæger sig internt i boligblokken. Starter i en etværelses, flytter i en toværelses og får måske et barn, som flytter med ind i en treværelses.

Ole Skovrider håber, at Fjordpynten til tiltrække en blandet beboergruppe, og derfor er lejlighederne opført i forskellige størrelser.

Læs også C.F. Møller vinder projekt i ny Aalborg-bydel

Læs også Wagner Ejendomme køber op til 12.000 kvm stort boligprojekt med særlige lejligheder

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder