Adm. direktør Peter Stenholm, Ejendomdanmark. Foto: Jens Rosenfeldt

Ejendomdanmark begejstret for annullering af lagerbeskatning

Onsdag blev regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering offentliggjort. Heri stod der, at lagerbeskatningen ville blive annulleret. En skat, som har vakt bekymring i ejendomsbranchen.

Peter Stenholm, adm. direktør i brancheorganisation Ejendomdanmark, glæder sig naturligvis over, at lagerbeskatningen ikke bliver en realitet.

– For det første er vi glade for, at der blevet lyttet til vores bekymringer over den model, som var foreslået i forbindelse med lagerskatten, og at man dropper den. EjendomDanmark har haft en intens dialog med de politiske partier og sætter pris på, at partierne har lyttet og annulleret skatten. EjendomDanmark ser nu frem til at samarbejde med den nye regering om emnet, så der skabes løsninger, der er holdbare på langt sigt, siger Peter Stenholm.

Han ser også positivt på den nye brede regering, som går over midten.

– Det er glædeligt, at der i den nye brede regering er et styrket fokus på en stabil udvikling af Danmark. Det er historisk, og det er det helt rette i en tid, hvor landet står overfor en række udfordringer – både på kort sigt og fremadrettet. Det er det brede samarbejde, der kan skabe ro og reformer. Vi ser frem til en dialog om et samlet boligpolitisk udspil, siger Peter Stenholm.

I korte træk ville lagerbeskatningen have kunnet betyde, at ejendomsselskabernes ejendomsavancer ville blive beskattet løbende og ikke i forbindelse med salg af ejendommen. Med tilbagerulningen annullerer regeringen en skattestramning på cirka 1 milliard kr. årligt. Lagerbeskatningen skulle bidrage til finansieringen af den såkaldte Arne-pension, som er beregnet til at koste cirka 3,5 milliarder kr. årligt.

Glad for klimaambitioner
Peter Stenholm er også begejstret for, at den nye regering vil skrue op for arbejdskraftreformer.

– Som alle andre brancher kommer vi til at mangle hænder i fremtiden. Derfor er det essentielt, at der kommer et større arbejdsudbud. Det har jeg noteret mig, at den nye regering har et stærkt fokus på, siger Peter Stenholm.

Han ser også lyst på regeringens kommende klimadagsorden.

– Klima og bæredygtighed er en anden dagsorden, hvor vi skal rykke – også hurtigere end i dag. Jeg sætter pris på, at der er fokus på fremtiden ud fra det perspektiv. Vi har en liste med en række lavthængende frugter i lovgivningen, som den nye regering kan tage som deres første skridt, fortæller Peter Stenholm.

Håber på bredt samarbejde

Peter Stenholm håber, at den nye regering er ensbetydende med fremtidigt bredt samarbejde.

– Brede forlig og stabile rammevilkår er afgørende for langsigtede investeringer i ejendomme, og vi håber på ro om den lejelovgivning, som blev sammenskrevet og trådte i kraft for under et år siden. Vi skal selvfølgelig hele tiden tilpasse rammerne, så vi kan få skabt rum for bæredygtige investeringer. Den dialog vil vi fortsætte med den nye regering. Med ro, stabilitet og det lange blik får vi gennemførte og holdbare løsninger, siger Peter Stenholm.

Han glæder sig også til at gå i dialog med den kommende ressort-minister.

– Ligeså snart vi ved, hvem der bliver ressort-minister, vil vi invitere vedkommende på en kop kaffe. Der står i regeringsgrundlaget, at man vil lave et boligpolitisk udspil, og vi er selvfølgelig optagede af, at det bliver et godt udspil, uddyber Peter Stenholm.

Læs også Ordet er dit: Her er ønskerne til en ny regering

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder