Ali Simiab. Foto: Cobblestone.

Ordet er dit: Mipim kan blive en fantastisk platform til at skabe forandring

Af Ali Simiab, selvstændig konsulent

Forleden var cirka 30 ejendomsfolk samlet til et arrangement med den lidt friske titel ”Er tiden løbet fra Mipim?”.

Mipim tilbyder allerede en vis demokratisering af netværk, og der er gode grunde til, at ejendomsfolk år efter år bruger flere dage og betydelige ressourcer på at tage til Cannes.

Men spørgsmålet har alligevel længe cirkuleret i ejendomsbranchen, hvor nogle mener, at den danske ejendomsbranche ikke bør flyve til Sydfrankrig for at mødes, når mange deltagere lige så godt kan mødes herhjemme. Uden at være ekspert er det væsentligste spørgsmål imidlertid i min optik, hvad man kan udrette, når branchens beslutningstagere er samlet.

Hvad hvis Mipim bruges som et forum, hvor man for eksempel kan forpligte sig til konkrete CO2-mål, eller hvor man for eksempel kan tilslutte sig konkrete løsningsforslag til at etablere flere betalbare boliger?

Kan der for eksempel på Mipim også afholdes et arrangement, der bliver den danske ejendomsbranches svar på COP?

Det vil være fantastisk reklame for branchen og bidrage til at løfte branchens image, hvis vi hvert år kan fortælle, hvordan vi konkret vil skabe værdi for kloden, velfærdssamfundet og borgerne. Det vil også skabe et naturligt incitament til, at vi hvert år hæver barren og sikrer fremskridt. Og måske kan det endda hjælpe med at positionere Danmark som ”The Capital of Scandinavia”, hvor der både er et attraktivt investeringsmiljø og et stort fokus på at løse vor tids vigtigste udfordringer.

Alt dette forhindrer hverken business eller pleasure. Det vil blot tilføje en ekstra dimension, som kan medvirke til, at vi ryster prædikatet ”boligspekulanter” af os, og at vi kan opnå politisk indflydelse.

Opgaven vil blive at facilitere et sådant setup, hvilket kan ske på mange måder. I min optik er det oplagt, at der etableres et nyt, uformelt og uvildigt samlingspunkt, der samarbejder tæt med relevante (branche)-foreninger.

Store resultater skabes nemlig bedst i fællesskab. Og Mipim kan blive en fantastisk platform til at skabe forandring.

Ali Simiab arbejder som selvstændig konsulent i ejendomsbranchen. Han har blandt andet juridisk chef i Cobblestone og projektudvikler i det daværende KPC. Han er uddannet advokat fra Klar Advokaters afdeling for Fast Ejendom. Ali Simiab er bredt kendt i ejendomsbranchen for sit engagement i en række netværk som Djøf Advokats netværk i fast ejendom, Ejendomsbold og Ejendomsbobler samt som initiativtager til juleindsamlingen Ejendomsindsamlingen.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder