Glambeksbakke Illustration: M+ Ejendomme

M+ Ejendomme skal bygge 59 rækkehuse i Horsens

Snart skal 59 rækkehuse og et fælleshus ved Glambeksbakke i Horsens opføres. M+ Ejendomme bliver bygherre på projektet efter at have vundet Horsens Kommunes udbud af grunden.

Arkitektvirksomheden Rum skal tegne projektet. Ifølge M+ Ejendomme er det samlede grundareal på 22.847 kvm, og den forventede byggestart er medio 2023.

– Helt fra de første idéer bliver til streger på papiret, tænker vi først og fremmest vores boliger som hjem, og vi ser for os, hvordan de bløde bakker med huse på, bliver rammen om mange menneskers, trygge familieliv, siger adm. direktør Henrik Hansen, M+ Ejendomme.

Sådan kommer projektet på Glambeksbakke til at se ud. Illustration: M+ Ejendomme/Rum.

Rækkehusene kommer til at variere i størrelser på 75 – 125 kvm. Husene, som skal bygges i et til to planer, bliver placeret i tre enklaver omringet af naturlige omgivelser. Fælleshuset skal placeres i midten af enklaverne og skal være et samlingssted for områdets beboere.

-Det ligger os stærkt på sinde, at Glambeksbakke skal være et dejligt sted at bo. Et hjem i noget af den smukkeste natur i Horsens, hvor fællesskabet beboerne imellem kan dyrkes, men også et hjem, hvor bæredygtighed, beliggenhed og arkitektur er tænkt ind helt fra starten som faktorer, der skal vægtes højt, tilføjer Henrik Hansen.

I løbet af projektet kommer bæredygtighed til at spille en central rolle. Udvælgelsen af byggematerialer skal være bæredygtige, og projektet siger mod at blive DGNB Guld-certificeret. Det er også hensigten, at der skal sættes solceller på tagene.

– Derudover har det været vigtigt for os, at områdets oprindelige natur, liv og biodiversitet bevares i videst mulig udstrækning, uddyber Henrik Hansen.

Markant udskiftning i ledelsen 

M+ Ejendomme fortsætter dermed ekspansionen efter i 2022 at have været igennem et omfattende skifte på ledelsesgangen, da koncernens tidligere bestyrelsesformand, den kendte serieiværksætter Michael Antitsch Mortensen, døde uventet på en forretningsrejse til Schweiz. Herefter overtog hans enke, Bettina Antitsch Mortensen, posten som bestyrelsesformand i M+ koncernen, der omfatter M+ Ejendomme, M+ Invest, samt Stenhøj Husene og typehusbyggefirmaet Hybel, og hun har valgt ikke bare at videreføre eksisterende aktiviteter men også søsætte nye projekter. Koncernen blev grundlagt i 1985.

I sommeren 2022 overtog Henrik Hansen posten som adm.direktør i M+ Ejendomme. Både Henrik Hansen og Michael Antitsch Mortensen har haft topstillinger i en række af Michael Mortensens tidligere virksomheder før frasalg herunder det daværende Casa, der i dag hedder Nordstern.

M+ Ejendomme har ejendomme og ejendomsudviklingsaktiviteter, der fordeler sig over aksen fra Aarhus i nord, over Skanderborg og Horsens, til Vejle i syd.

Læs også M+ Ejendomme køber ejendom med stort byudviklingspotentiale 

Læs også M+ Ejendomme køber aarhusiansk butikscenter

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder